Žan Luka Zelko

Na moškem svetovnem prvenstvu za olimpijski ILCA 7 v Adelaidu v Avstraliji so danes odjadrali prva dva finalna plova. Naš Žan Luka Zelko, ki jadra v srebrni skupini, ne popušča in se bori dalje. Tudi danes je odjadral dva dobra plova in ju zaključil na 9. in 13. mestu, kar je dovolj za trenutno drugo mesto v srebrni skupini. Na prvenstvu sicer jadra skupaj 152 jadralcev, ki so razdeljeni v tri skupine.

Žan Luka Zelko: “Danes smo naredili dva plova v močnem vetru med 20 in 25 vozli. Moram reči, da čeprav se mi ni izšlo, kot sem želel, ostajam motiviran in se borim. Imam dodatne cilje za to tekmo, ki jih želim izpolniti, še posebej pred evropskim prvenstvom, ki je zelo blizu. Delam predvsem na startih v težkih pozicijah, kar se je danes izkazalo za zelo dober trening. Odpeljal sem dva dobra plova, z 9. in 13. mestom sem še vedno v ospredju srebrne skupine. Lepo se je boriti z dobrimi tudi v srebrni skupini, to ni brezvezna tekma ali slaba kvaliteta, saj je v srebrni skupini ostalo nekaj jadralcev, ki sicer sodijo v sam svetovni vrh in je dobra borba. Pred nami so še trije plovi in potem dalje na evropsko prvenstvo.”

Jutri sta pred jadralci še dva plova, v sredo, na zadnji regatni dan, pa za najboljšo deseterico regata za medalje, za vse ostale pa zadnji plov tega svetovnega prvenstva.