Biograd Boat Show

V sredo, 25. oktobra, je svoja vrata odprl že 24. salon plovil Biograd Boat Show 2022, ki je že vrsto let zapored največji hrvaški navtični salon, ki poteka na vodi.

Na razstavnem delu sejma se bo predstavilo več kot 300 razstavljavcev iz Hrvaške, Slovenije, Češke, Poljske, Nemčije in številnih drugih držav. Ljubitelji plovil si lahko na vodi ogledajo več kot 40 plovil, ki jih predstavlja več kot 20 podjetij. Nekatera plovila, ki so se svetu prvič predstavila v Biogradu, so Monachus Issa 45 Fly, ki ga je izdelala hrvaška ladjedelnica Monachus Yachts, novost Impression 43 iz slovenskega Elana in SuperRIB 27, ki ga je izdelalo podjetje Pribudić-Borčić. Razstavljena so tudi številna druga plovila, ki so bila izdelana letos, kot so Monachus 70 Fly, največja serijska jahta v zgodovini hrvaškega ladjedelništva, ter novinka na hrvaškem trgu Pičuljan Squama 21 Open iz ladjedelnice Pičuljan Pro-Nautic z otoka Rab. Na salonu si je možno ogledati tudi številna luksuzna plovila, kot so jadrnica Solaris 50 in več modelov jaht Absolute, zlasti Navetta 68, Navetta 58, Navetta 48 in 48 Coupe. More Ocean hrvaškemu trgu predstavlja svoje plovilo Hallberg-Rassy 57, Paspartu Yachts prvič v sredozemski regiji svojo Targo 27.2 TF AD, medtem ko Aventur razstavlja svojo luksuzno jahto Tesoro T40. Finska znamka Saxdor predstavlja svoja modela Saxdor 320 GTC in 320 GTO Sport, Fountaine Pajot MY4.S in Excess 11 pa debitirata v segmentu katamaranov.

Med slovenskimi razstavljavci se poleg že omenjenega Elana predstavlja Moto Navtika, ki predstavlja številne modele iz svojega prodajnega programa, zapluti pa je mogoče s plovili Ranieri Cayman 28.0 Executive Trofeo in Ranieri Next 240 SH. C&G navigator se predstavlja s plovili Marinello. Podjetje Mantas iz Ljubljane je premierno predstavilo vodno kolo, o katerem bomo več izvedeli v prihodnjem letu. Move On iz Radovljice ponuja paleto prenosnih razsoljevalnikov RainMan in bočnih pogonov JetThruster, ki so že nekaj časa prodajne uspešnice v Sloveniji in na Hrvaškem.

V delu sejma Charter expo, kjer se predstavljajo čarterski operaterji in agencije, se je prestavilo slovensko podjetje Eol Yachting. Operater letos debitira s ponudbo šestih novih plovil, ki so privezana v marini Veruda v Puli. Iz zaupnih virov smo izvedeli, da se bo do prihodnjega leta njihova flota razširila z dodatnimi petimi novimi plovili. Če bi prihodnje leto radi za vaš dopust najeli povsem novo jadrnico, se lahko obrnete direktno na podjetje ali pa na čartersko agencijo TheSailmaster.

Letošnji salon plovil v Biogradu spet upravičuje naziv največjega navtičnega salona na vodi na Hrvaškem. Kljub nekoliko daljši vožnji iz Slovenije se je vredno zapeljati do Biograda. Izjemno dobra vremenska napoved s temperaturami čez 25 stopinj C je še dodaten razlog za obisk salona.