Capelli Tampest 40 je izjemen gumenjak namenjen hitri in udobni plovbi ter razkošnemu življenju na krovu.

Tempest 40 je zlata sredina Capellijeve linije luksuznih gumenjakov. 12,90 m dolg gumenjak, ki v najširšem delu meri 3,5 m, lahko na krov sprejme do 12 ljudi. Vsi se lahko udobno namestijo in uživajo med plovbo ali na sidru. Plovilo poganjata dva zunajkrmna motorja  Yamaha 425 XTOm, ki zagotavljata hitro a ekonomično plovbo. Gumenjak poženeta preko hitrosti 50 vozlov. Pri potovalni hitrosti, ki znaša med 15 in 40 vozli, bo poraba znašala med 2,7 in 4,0 l/nmi. Pri elegantni plovbi s hitrostjo 25 vozlov, boste porabili le 3 l goriva za posamezno prepluto miljo, kar je za tako velik gumenjak zelo ekonomična poraba.

Tempest 40 ni plovilo, ki je namenjeno le dnevnim izletom v bližnji zaliv. Z  njim lahko preplujete celoten Jadran. V podpalubju je prostorna kabina, ki je namenjena dvema odraslim osebam, dovolj pa je prostora še za dva otroka. V podpalubju je tudi mornarski WC in številne omare za shranjevanje.

Krov je namenjen luksuznemu življenju na morju. Na premcu in na krmi sta dve veliki ležalni površini, kjer se lahko namesti šest ali več sončnih žarkov željnih oseb. Velik navigacijski lok nad krmo omogoča namestitev platnene strehe, ki zagotavlja senco za tise, ki se bi radi skrili pred sončnimi žarki ali pa uživali ob hladni pijači na udobni sedežni garnituri v obliki črke U, ki omogoča udobno namestitev vsaj šestim osebam.

Za varne prehode med krmo in premcem je poskrbljeno. Krmne platforme, ki zagotavljajo enostaven dostop do morja, so s kokpitom povezane preko širokega bočnega prehoda. Iz kokpita do premca vodita dva široka prehoda na obeh straneh centralno nameščene krmarske konzole.

Krmarju je namenjena velika konzola postavljena na sredino plovila. V levem delu so vrata v podpalubje v desnem pa prostor z vsemi inštrumenti za nadzor plovbe. Dva sedeža omogočata krmarju in sopotniku udobno namestitev med plovbo. Prilagojena sta plovbi v sedečem in stoječem položaju. Hrbtna stran je izkoriščena kot priročna palubna kuhinja. V njej je vgrajen hladilnik, umivalnik in plinski štedilnik.

Izjemni gumenjak si lahko pred nakupom tudi izposodite. Podjetje Vrtinc navtika, ki je zastopnik za prodajo plovil Capelli v Sloveniji, ga ima v svoji floti v marini Sukošan pri Zadru. Termini najema so prilagodljivi vašim željam, po potrebi pa vam ga dostavijo na želeno lokacijo na Jadranu.

 

Tehnični podatki:

Dolžina: 12,90 m

Širina: 3,54 m

Teža z motorji: 4900 kg

Motor: 2x Yamaha 425 XTO

Dovoljeno število oseb: 12

Največja hitrost: 50+ vozlov

Potovalna hitrost: 15 – 40 vozlov

Poraba goriva pri potovalni hitrosti: 2,7 – 4,0 l/Nm

Rezervoar za gorivo: 650 l

Gorivo: Bencin super 95

Kategorija plovbe: B

Število ležišč: 2

 

Več o plovilu si lahko preberete na Capelli Tempest 40, ali pa pokličete uradnega zastopnika Vrtinc navtika d.o.o. na +386 41 699 325, kjer vam bodo z veseljem pomagali.