Cayman 26.0 Sport Touring: ko beseda RIB pomeni morsko avanturo in več drznosti, ter lahkotno odkrivanje pritokov in zalivov. Podjetje Ranieri International s tem popolnoma novim dodatkom k ponudbi v letu 2022 prinaša na trg velikana med malčki z oznako RIB (Rigid inflatable boat), kar v prevodu pomeni gumenjak s trdim dnom, ki vključuje luksuz in velikodušnih 7,80 metrov skupne dolžine.  

Cayman 26.0 Sport Touring preseneti z odlično zmogljivostjo v smislu sposobnosti za plovbo in krmiljenja. Hidravlično krmiljenje se namreč odziva s popolno kotrolo pri obračanju. Navsezadnje so Ranierijevi trupi znani po izjemni plovnosti in jamstvu varne ter hitre plovbe. Osupljiva je tudi velika skrb za luksuzne podrobnosti ladjedelnice Ranieri International iz Soverata, ki že dlje časa preseneča javnost s svojimi natančnimi plovili.

Linija Cayman Sport Touring vključuje štiri različne modele: 23.0, 26.0 in 27.0, ter 31. Cayman 26.0 Sport Touring je nedvomno najbolj funkcionalna izbira, srednja pot, ki pokriva vse osnovne potrebe. Ponuja zanimive dimenzije in ceno, z dodano vrednostjo atraktivnega estetskega dejavnika, vključno z res širokim premčnim sončnim krovom.

Cayman 26.0 Sport Touring je privlačen in enostaven za transport: širina plovila se ustavi pri 2,80 metra in tehta (le) 1200 kilogramov.

Mlad in živahen je tudi zgolj zasidran in pripravljen na morski piknik z občudovanjem sončnega zahoda. Veliko udobja ponuja tudi na križarjenju po odprtem morju, zahvaljujoč sedežnim garnituram na krmi, ki so opremljene z ličnimi oprijemali. Ti so na voljo tako za sedeži na zadnji strani kot v zaščitnem drogu, ki podpira zadaj nameščeno platneno streho. Ograje so oblazinjene na desni in levi strani, kar bodo cenili predvsem tisti, ki imajo radi mehka sedala.

Kokpit ima dva prefinjena in udobna sedeža, ki sta združena v majhno zofo z zložljivim sedežem, tako da lahko udobno stojite ali sedite za krmilom z jasnim pogledom na premec.

Varnost pri Ranieriju nikoli ni postavljena ob stran, saj okvir vetrobranskega stekla na armaturni plošči v osrednjem položaju deluje tudi kot držalo.  

Straniščni prostor

Obstaja možnost, da čoln opremimo s straniščem znotraj konzole, ki je vsem zelo všeč in sicer služi kot zelo uporabna garderoba. Predal je opremljen z dvema odprtinama za pravilno prezračevanje in se lahko zapre tudi od znotraj, zahvaljujoč loputi, opremljeni z dvema hidravličnima rokama.

Izbirni dodatki vključujejo zložljivo krmno mizo iz King Starboard ali tikovine. In ne pozabite na (veličastne) tubularje v barvi Black carbon/Artic.

Če vam je všeč glasba na krovu, lahko dodate tudi stereo sistem, da spremenite Caymana v plovilo za zabave v pristanišču. In na tej točki je zunanji hladilnik iz nerjavečega jekla obvezen.

Cayman 26.0 Sport Touring je opremljen s številnimi standardnimi dodatki in opremo. Med možnostmi, ki so na voljo, so: premčna plošča iz steklenih vlaken, LED luči v kokpitu, popolna zaprtocelična konzola, blazine za sončenje na premcu, ventilator za odvod plina, omarica za sidro, omarica v kokpitu z loputo in dodatna omarica na krmi za privezne pripomočke.  

Enostavnost takšnega gumenjaka s trdim dnom je morda njegova največja prednost. Ker se za tem skriva nešteto možnosti. Pri Caymanu 26.0 Sport Touring to vključuje enostavno privezovanje, tudi s sidrom ali vrvico na kopnem. Enostavno upravljanje, nizka poraba goriva in stroški vzdrževanja v primerjavi z večjimi plovili.

Plovilo Ranieri International Cayman 26 Sport Touring bo kmalu na ogled tudi v salonu Moto-Nautika z možno dobavo še pred sezono 2023. Za vse dodatne informacije jih lahko kontaktirate na info@moto-nautika.com ali na 02/629 04 00 in 031 300 205.