Esimit Europa 2 bo v novo jadralno sezono stopila s štirimi novimi jadralci, ki prihajajo iz Rusije. Po novem projekt Esimit Europa ni več le Evropski projekt temveč je Pan-Evropski.

Poleg novih jadralcev bo v letošnjo sezono jadrnica Esimit Europa 2 stopila s številnimi tehnološkimi posodobitvami.

Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa, je sporočil, da se bodo ekipi Esimit Europa Sailing Team pridružili trije novi ruski jadralci Alexander Ekimov, Egor Larionov, Nikolay Kornev. Četrti Anton Sergeev, se je ekipi pridružil že v lanskem letu. Tako kot lani, bo tudi letos jadrnico krmaril skipper Jochen Schuemann. V lanskem letu je ekipa Esimit Europa dosegla izjemne rezultate. Na prav vseh regatah, ki so se jih udeležili, so ciljno črto prečkali prvi. Uspelo jim je postaviti tudi pet novih rekordov. Po uspehih v Mediteranu, pa so se odločili, da se poizkusijo tudi v vodah severne Evrope. Udeležili se bodo regat v Namčiji, Švedskem in Združenem kraljestvu. Udeležili se bodo regate Kieler Woche v Nemčiji, ÅF Offshore Race na Švedskem in Cowes Week in Rolex Fastnet Race v Združenem kraljestvu. Po teh regatah, se bo jadrnica vrnila nazaj v Mediteran, kjer bo potekal drugi del letošnje jadralne sezone.

Tudi letos so plani ekipe izjemno zahtevni. Prav na vseh regatah bi radi prvi prečkali ciljno črto. Z dosego cilja, so na jadrnico letos namestili nova jadra, ki so izdelana na revolucionaren način. Razvili so jih v sodelovanju s podjetjem North Sails. Dodatno so jadrnico posodobili z nekaterimi deli, ki so izdelani iz titana in karbona, prav tako pa so posodobili elektronske in hidravlične sklope. Igor Simčič, ustanovitelje projekta pravi, da so pripravljeni za novo jadralno sezono.

Photos: Esimit Europa/Vicent Bosch