Druga etapa regate Volvo Ocean Race se je pričela v južnoafriškem Cape Townu. Preko zahodnega dela Indijskega oceana jih pot vodi proti severu, proti Perzijskemu zalivu in končnemu cilju Abu Dhabiju.

Vse ekipe so morale sprejeti številne pomembne taktične odločitve. Indijski ocena jim je že v začetku postregel z močnimi vetrovi in visokimi valovi. Posadke so bile prisiljene popravljati opremo med samo plovbo. Ko so se vetrovi umirili so opravili nujna popravila, ki jih med jadranjem v 30 in več vozlih vetra niso mogli. Jadranje vzhodno od Mauriciusa se je žalostno končalo za ekipo Vestas Wind, ki je nasedla na koralnem grebenu. Vsi člani ekipe so nezgodo preživeli brez poškodb in so varno prepeljani na bližnji otok. Trenutno že iščejo možnosti, da najdejo drugo plovilo in se vrnejo v tekmo.

Trenutno na prvem mestu pluje ekipa Brunel, ki je že zaplula v Omanski zaliv in jo do cilja loči le še 450 nmi. Le 13 nmi za njimi jadra ekipa Dongfeng, na tretjem mestu z zaostankom 38 nmi pa ekipa Abu Dhabi, ki jo v domačem kraju napeto pričakujejo. Če bodo jadrali z enakim tempom naprej, bodo v drugi etapi stopili na zmagovalni podij kot najmanj tretji, saj četrta ekipa Alvimedica za njimi zaostaja že 300 nmi. Ekipi MAPFRE in SCA imata že 400 nmi zaostanka za vodilno ekipo in ne bosta ogrožali vodilnih.

Nesreča ekipe Vestas Wind na Mauritiousu

V videu si lahko ogledate potek 2. etape od Cape Towna do Omanskega zaliva.