Pomorska nezgoda pa se je zgodila ob 18.20 uri. V Medulinskem zalivu sta trčili dve plovili. Lesena ribiška ladja je izplula ob 17.45 uri iz luke Financa v Medulinskem zalivu proti jugu. Takrat je vanjo trčil plastični gliser dolžine 4,75 m z izvenkrmnim motorjem moči 50 KM. Zaradi velike hitrosti je gliser pristal na krmi ribiške ladje in pri tem v vodo vrgel enega izmed dveh članov posadke. K sreči so ribiča nemudoma potegnili nazaj na plovilo. Kljub močnemu trku ni utrpel večjih telesnih poškodb. Kmalu po nesreči je priplulo privatno plovilo Kule, ki je obe plovili odvlekla nazaj v Medulinsko luko, kjer so jih že čakali delavci luške kapitanije z namenom, da bi ugotovili krivca za nesrečo. Gliserja, ki je nasedel na krmo ribiške ladje so odstranili z dvigalom.

Potonila dvojambornica pri Splitu

Prav tako v soboto so ob 12.45 v centru za reševanje prejeli klic, da je potonila jadrnica. Na kraj nezgode so se nemudoma odpravili delavci luške kapitanija iz Trogira.

Nesreča se je zgodila v Resniku pri Trogiru. Potonila je 19,7 m dolga lesena dvojambornica z imenom Arborat, ki pluje pod hrvaško zastavo. Jadrnica se je potopila do višine nadgradnje, ko ji bila privezana na luškem valobranu. V času nesreče na jadrnici ni bilo nobenega člana posadke. Kaj je bil vzrok potopitvi še ni ugotovljeno.