Podjetje Four Winns je predstavilo nov model iz serije V. Gre za najmanjšega člana družine V255, ki v dolžino meri 7,62m.

Novi Four Winns V255 ponuja obilico novosti in inovativnih rešitev. Čeprav je najmanjši predstavnik družine, ponuja udobje bistveno večjega plovila. Premec plovila je zaobljen s čemer se celotna dolžina skrajša, ob tem pa ohranja povsem enako funkcionalnost in plovne lastnosti. Na premcu ima na zaščitno ograjo nameščeno stopniško, ki služi za enostavno vstopanje ali sestopanje s plovila tudi na premcu in ne zgolj na krmi. Manjša stopnička na premcu služi za lažje vstopanje in izstopanje iz plovila, mlajši člani posadke, pa jo bodo z veseljem uporabili tudi za skok s plovila v morje. Vrata v kabino se odpirajo po sistemu rolo zaradi česar zavzemajo manj prostora, kot drsna ali krilna vrata. Ob vratih so široke in varne stopnice za dostop na premec preko deljenega vetrobranskega stekla. Kokpit je možno spremeniti v različne uporabne razporeditve. Krmno naslonjalo je preklopno, bočna sedežna klop pa se obrne v smeri vožnje, naprej ali nazaj in v kokpitu nastane veliko ležišče ali pa prostor za kosilo z mizo in štirimi sedišči. Da je govora o res velikem malčku opazimo v kabini. Na voljo so štiri ležišča, dva v premčnem delu in dva pod kokpitom. Ko vstopimo v kabino, je takoj za vhodom na desni strani toaletni prostor, na levi pa priročna kuhinja s prehodom v zadnjo kabino oziroma posteljo, ki se razteza čez celotno širino plovila.

Plovilo je po širini in teži v merah, ki dovoljujejo prevoz po cesti s 3.500 kg prikolico.

Na razpolago so bencinski motorji Volvo Penta ali Mercruiser nove generacije (V6-240 ali 4,5L), ki so lažji, varčnejši in cenejši za vzdrževanje, na voljo pa je tudi dizelski motor Volvo Penta D3 - 220.

Tehnične specifikacije:

Dolžina: 7,62 m
Širina: 2,55 m
Ugrez: 0,56 m / 1,04 m
Teža:2.500 kg
Največja moč: 300 KM
Gorivo: 265 l
Voda: 75 l
Kabine: 2
Ležišča: 4

Fotogalerija: Four Winns V255

Uvoznik za plovila Four Winns v Sloveniji je podjetje AS Boats d.o.o., Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, Slovenija, t: +386 (0)2 608 41 41, e:  info@as-boats.si , www.as-boats.si