V torek se bo v francoskem Hyeresu začela tretja letošnja preizkušnja svetovnega pokala v jadranju. V razredu finn se bodo predstavili vsi najboljši, med njimi pa bo tudi Vasilij Žbogar. Izolan je zadnje tedne treniral v Valenciji, prejšnji teden opravil testiranje novih jader, zdaj pa je z mislimi že v Franciji.

"Težko že čakam na regate v Franciji, kjer bom prvič, v konkurenci najboljših, preizkusil novo jadrnico in nova jadra. Po treningih sem s hitrostjo zadovoljen, dejansko stanje pa bo pokazalo prihajajoče tekmovanje," je po jutranjem treningu povedal Vasilij.

Poleg zmagovalca finala svetovnega pokala v Abu Dhabiju, bo v Franciji tudi prvo ime razreda finn v zadnjih letih Giles Scott. Če gre soditi po regati na Palmi de Malorci je Britanec spet odlično pripravljen in bo tudi v letošnji sezoni težko premagljiv nasprotnik. Njegova želja je nadaljevati serijo devetih zaporednih zmag na najpomembnejših preizkušnjah.

Na regatnem polju pa bodo še številni drugi, odlični jadralci. Lansko zmago bo branil Nizozemec Pieter Jan Postma, jadral bo tudi prvi na lestvici razreda finn Hrvat Ivan Kljaković Gašpić, pa Francoz Thomas Le Breton, tudi Britanec Ed Wright, ki je del priprav opravil skupaj z Vasilijem. Obetajo se zelo zanimivi jadralski boji, prvi regati bosta v sredo, v nedeljo pa najboljšo deseterico čaka še regata za medalje.

Vir: http://www.vasilijzbogar.si/