Posadka italijanske jadrnice je poklicala na pomoč, ker je v njihovo plovilo pričela vdirati voda.

Ob 16.00 uri je začela v jadrnico, na kateri sta bila dva člana posadke, udirati voda. Poklicala sta na pomoč. Center za usklajevanje iskanja in reševanja je nemudoma organiziral reševalno akcijo. V katero so se vključila plovila Luške kapitanije Zadar in Pomorske policije. Kljub hitri reakciji reševalne službe, sta morala člana posadke zapustiti plovilo in se rešiti v pomožnem čolnu še pred prihodom reševalcev. V center sta sporočila, da se plovilo hitro potaplja in da ga morata zapustiti in se oddaljiti na varno razdaljo od potapljajoče se jadrnice.

Ko so na pozicijo priplula reševalna plovila, niso našli brodolomcev. Začeli so z iskanjem in v akcijo vključili še letalo, ki je našlo brodolomca ob 19.55 uri pri prehodu Proversa. Na lokacijo so nemudoma napotili plovilo Luške kapitanije Zadar, ki je priplulo ob 20.10 uri. Brodolomca so prevzeli na svoje plovilo. K sreči sta bila oba nepoškodovana.

Brodolomca sta Italijanska državljana. V njuno jadrnico Perla Nera je še iz nepoznanega razloga začela vdirati voda. Potonila je približno 6 nmi zahodno od rta Dugega otoka. Na lokaciji nezgode niso opazili onesnaženja morja. Italijana so odpeljali v Sali na Dugem otoku in uspešno zaključili reševalno akcijo.