Ponovno so na vrsti jadralci malih jadrnic, vabljeni na edinstveno regato na slovenski obali “Barcolana za male barke”.

Prihajajoči vikend bo v Piranskem zalivu ponovno zelo živahno. Poleg pestrega programa regat v različnih razredih, bo zaliv prizorišče druge izvedbe edinstvene regate – Vsi jadrat!

Everybody Go Sailing!, v smislu preteklega vikenda pa ga lahko prevedemo v “Barcolana za dinghyje”. Glede na uspešno premierno izvedbo lansko leto in navdušenje med udeleženci, organizatorji letos pričakujejo še večjo udeležbo.

“V lanskem letu je na premierni izvedbi regate na skupnem polju jadralo 12 jadralskih razredov, letos morda še kakšen več, kar je enkratna priložnost za druženje generacij. To pomeni skupno jadranje najmlajših z najstarejšimi, klasičnih Dinghyjev z modernimi “letečimi” veščami (Moth), v drugem planu, morda pa tudi ne, pa je seveda tudi možnost za zmago, ki je odprta vsem, saj so formule za preračun časov zelo natančne in zato odlična motvacija vsem,” so povedali organizatorji, ki vseeno prisegajo predvsem na pristno druženje in dobrodelnost, ki je del vsakega dogodka društva Go Sailing. Vse to bo del jadralsko zelo pisanega vikenda, ki se bo odvijal v Marini Portorož.

Skupen štart vseh jadrnic s pomično kobilico, ki bodo odjadrale polje v obliki starega olimpijskega trikotnika, bo v soboto, 17. oktobra, ob 15. uri. Rezultati (časi) bodo po metodi “Portsmouth YardsOck Handicap System” dali lestvico po preračunanih časih, ki bo zagotovo drugačna od prihodov v cilj, kar je poseben čar takšnega načina tekmovanja.

Prijave bodo potekale tudi v regatni pisarni, v restavraciji Laguna v Marini Portorož v petek, 16. oktobra, zvečer in soboto, 17. oktobra, zjutraj.

V Piranskem zalivu bo sicer v omenjenem vikendu, med 16. in 18. oktobrom potekalo več dogodkov:

Evropsko prvenstvo razreda UFO22, ki bo potekalo med 15.in 18. oktobrom na katerem organizatorji pričakujejo nekaj preko 22 jadrnic, večinoma iz Italije, Avstrije in Nemčije (več informacij na spletni strani GoSailing)

Državno prvenstvo za razred Fireball, ki bo potekalo med 16. in 18. oktobrom in na katerem pričakujejo okoli 20 jadrnic, v glavnem iz Slovenije in Češke.

Državno prvanstvo za razred Flying Junior, ki bo potekalo med 16. in 18. oktobrom in na katerem pričakujejo okoli 10 jadrnic iz Slovenije(več o obeh državnih prvenstvih na spletni strani GoSaling)

Regata za Občinski praznik in Trofej Lea Molinari za razred Optmist

V izpeljavo jadralnega vikenda bo vključena vrsta jadralnih klubov in jadralnih delavcev, kar je tudi svojevrstna posebnost: ŠD GoSailing, ŠD Piran – Sekcija jadranje, YC Portorož, JK Pocodebon in JK ŽivaAna, Fireball Slovenija, Flying Junior Slovenija ter drugi.

Družabni del dogajanja ter razrede Fireball, FJ in Ufo22 bo gostila Marina Portorož, del flote pa bo na Bernardinu, kjer bo jadralce razreda Optimist gostil ŠD Piran.

Vabljeni!

Razpisi, prijavnice in več informacij na: www.gosailing.si, E-mail: info@gosailing.si, Gsm:041 418 899

Foto: GoSailing