V San Isidru v Argentini se je danes nadaljevalo svetovno prvenstvo razreda 470.

Vreme je bilo tokrat organizatorjem in jadralcem bolj naklonjeno, v vetru, ki je pihal s hitrostjo okoli 10 vozlov so izpeljali še po tri plove v ženski in moški konkurenci. Tina Mrak in Veronika Macarol tudi z današnjim dnem ne moreta biti zadovoljni. V prvem plovu sta Slovenki v cilj prijadrali na 36. mestu, v drugem sta bili diskvalificirani zaradi prehitrega starta, ki se kot najslabši rezultat odbija, v tretjem plovu pa sta končali kot 22. in sta pred jutrišnjim predzadnjim dnem prvenstva na 33. mestu. V vodstvu sta še vedno Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance, na drugo mesto sta se povzpeli Kitajki Xiaoli Wang in Lizhu Huang, tretji pa sta Američanki Sydney Bolger in Carly Shevitz.

Veronika Macarol je po vrnitvi na kopno povzela dogajanje na regatnem polju: »Vsekakor nama pogoji za jadranje v Argentini niso bili naklonjeni. Nikakor se nisva znašli. V današnji regati sva se čisto ustavili v zidu alg in nikakor nisva znali naprej. Ves teden so se nama problemi kopičili in nikakor nama ni uspelo odjadrati, kot sva želeli. Ukvarjali sva se z vsem mogočim, samo z najinim jadranjem ne. Gotovo nama to prvenstvo predstavlja največjo nočno moro doslej.«

Svetovno prvenstvo se bo jutri nadaljevalo,začetek je predviden ob 11. uri po lokalnem času, v ženski konkurenci so predvideni trije plovi. Za večino posadk bo to zadnji dan prvenstva, najboljših deset posadk pa v soboto čaka še regata za medalje.

Vir: JZS.si; Foto: Matias Capizzan