Ta vikend je v organizaciji ŠD Piran v Portorožu potekala druga od kriterijskih regat za razred optimist, Spring_meeting2016regata Spring Meeting. V petek, soboto in nedeljo se je skoraj 140 jadralk in jadralcev iz Italije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije petih plovih pomerilo za čimboljše uvrstitve.

V razredu optimist je v absolutni konkurenci zmagal Filippo Costa (CDV Muggia), drugi je bil Leonardo Honold (Bodensee YC), tretji pa Matej Planinšič (JK Pirat Portorož). Prvo mesto med dekleti si je prijadrala Giorgia Sinigoi (JK Čupa), drugo mesto je osvojila Rosa Doner (KYCK), tretje pa Caterina Sedmak (JK Izola).

Med kadeti je prvo mesto osvojil Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), drugi je bil Jan Basi (JK Jadro Koper), tretji pa Nicolo Coslovich (SNPJ). Med kadetinjami je zmagala Alja Petrič (JK Jadro Koper), druga je bila Elena Degrasi (Societa Triestina Vela), tretja pa Chiara Barbarotto (ASS Velica Lido).

Zaradi tehničnih težav z računalnikom je regatni odbor rezultate delal ročno in z delom končal pozno. Vsem tekmovalcem bodo priznanja podelili ob velikonočni regati konec marca 2016.

Vir: JZS.si