Carver Yachts, ki je nedvomno ena izmed najbolj inovativnih ameriških ladjedelnic, je na Salonu plovil v Miamiu predstavila svojo novo jahto C50 Command Bridge.

Nova elegantna jahta se lahko pohvali s tremi spalnicami, dvema toaletnima prostoroma in prostornim salonom.

C50 ima zelo značilno obliko premca. Linije boka so močno dvignjene, zato je notranjost plovila prostornejša in plovba v razburkanem morju bolj udobna.

Bočna prehoda s premca na krmo plovila sta v enem nivoju in omogoča enostavno ter varno prehajanje, tudi ko je prehod moker ali pa plujemo po višjih valovih. Na krmi je fiksna, široka kopalna ploščad, ki omogoča enostaven dostop do vode. Nadvse vesele jo bodo tudi družine z majhnimi otroci. Če želimo, nam po naročilu lahko izdelajo ločeno ploščad s hidravličnim sklopom za spuščanje in dvigovanje. Poleg sedežne garniture na krmi ima plovilo elegantno sedežno garnituro še na premcu plovila, tretja pa je na fly bridge-u, kjer je dovolj prostora za obedovanje celotne posadke z lepim razgledom na okolico.

Pri novi petdesetici se vse vrti okrog prostornosti in enostavnega dostopa do vsakega dela plovila. Pri Carverju jim je uspelo izdelati plovilo, ki je eno najbolj prostornih v svojem razredu. Stopnice na fly bridge so široke in omogočajo enostavno vzpenjanje in sestopanje. Na fly bridge-u ima kapitan bogato odmerjen in eleganten prostor za upravljanje plovila. Sedežna garnitura z veliko mizo omogoča sproščeno uživanje ob kozarcu vina ali večerji. Da kuharju ne bo potrebno hoditi v podpalubje, je tudi tu na voljo priročen žar, hladilnik, ledomat, umivalnik in omarice za shranjevanje vse potrebne kuhinjske opreme.

Na glavnem krovu sta kuhinja in krmarnica. Krmarju je namenjen širok sedež na desni strani plovila, kamor se lahko med plovbo udobno namestita dve osebi. Prav tak prostor je tudi na levi strani plovila. Če bomo pluli v slabem vremenu, bo tu dovolj prostora za namestitev cele družine. Salon in krmo loči steklena pregradna stena, ki jo lahko v celoti odpremo in povežemo salon s krmo.  Velika stekla so tudi na bokih salona in prepuščajo v notranjost veliko naravne svetlobe ter nudijo pogled v vse smeri.

Tri kabine so v podpalubju. Lastniška kabina ima veliko dvojno posteljo s prostim prehodom na treh straneh, sedežno garnituro ter velik televizor. Ima lastno kopalnico, ki jo lahko primerjamo s tistimi v razkošnih vilah. Soba za goste je v premcu plovila in je nekoliko manjša od lastniške. Ima dvojno posteljo, kopalnico pa si deli z najmanjšo sobo v kateri sta dve ločeni postelji. V celotnem plovilu je stojna višina 198 cm, v salonu pa celo 203 cm.

Za udobno plovbo skrbi sodobna motorizacija plovila. V osnovni različici jo poganjata dva Cummins dieselska motorja s 480 KM. Če ste ljubitelj hitrejše plovbe, se lahko odločite za močnejše motorje, z 600 ali pa celo 715 KM.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 15.19 m
Širina: 4,78 m
Teža (s standardnimi motorji): 19051 kg
Rezervoar za gorivo: 2082 l
Rezervoar za vodo: 568 l
Ležišč: 6

Več informacij je na voljo pri zastopniku, podjetju As Boats iz Frama. www.as-boats.si