Nova VHF postaja proizvajalca Standard Horizon BG1300 Eclipse je izjemno kompaktna in cenovno ugodna radijska postaja, ki ustreza standardu IPX8.

Standard IPX8 pomeni, da je naprava vodotesna in da na globini 1m zdrži 30 minut časa. GX1300 Eclipse je bila konstruirana, da zadovolji zahtevam standarda in uporabnikom zagotovi trajno in zanesljivo delovanje. Posodobljen je bil tudi meni v napravi in omogoča enostavno nastavitev naprave ter njeno delovanje in uporabo. Za boljšo preglednost so na majhno napravo namestili velik LCD zaslon dimenzij 31 x55 mm. Ker globina naprave meri le 15 cm in jo bomo lahko namestili v še tako skromno odmerjene prostore na plovilu.

Nova postaja ima tudi nekaj novih funkcij. Vgrajen je DSC testni klic in Avtomatsko pridobivanje pozicije plovila. Vsebuje tudi vse funkcije predhodnikov kot so NOAA vremenski podatki, vremenski alarm, Dual Watch, ter mikrofon s sistemom zmanjševanja šumov. GX1300 Eclipse lahko sama sproži DSC klic v sili, oddaja signal mayday s podatki o plovilu in GPS poziciji. Vgrajene ima tudi funkcije kot so, varnostni klic, nujen klic, navaden klic, poročanje pozicije plovila in avtomatsko preklapljanje kanalov.

Digitalna VHF postaja GX1300 Eclipse ima 3 letno garancijo z garancijo vodoodpornosti po standardu IPX8.