Nizozemsko podjetje Sea Level Yacht Design & Engineering je predstavilo nov koncept luksuzne jahte z inovativnim in futurističnim oblikovanjem.

Kratica CF80 pomeni avto in družina (Car and Family), številka 80 pa dolžino plovila v metrih. Filozofija nove jahte in bodočega križarjenja je skrajšanje časa potrebnega, da se pripeljemo do jahte, vkrcamo in izplujemo. Namesto, da za to potrebujemo nekaj ur ali celo dni, naj bi nova filozofija skrajšala ta čas na minute oziroma ure. Celotno oblikovanje plovila odraža filozofijo v celoti in spreminja način uporabe super jahte, kot jo poznamo sedaj.

Lastnik jahte, ki je zaenkrat še hipotetičen, bo verjetno napredna oseba, ki se ukvarja s športom, je navdušena nad modernimi oblikami in ima vizijo za inovacije. CF80 so oblikovali zanj, da  bo lahko svojo kolekcijo športnih avtomobilov vzel s seboj na križarjenje.

Jahta ima dve osnovni obliki. Prva je trdna zunanja struktura jahte, ki ima obliko športnega avtomobila in daje jahti aerodimanično obliko. Druga je notranja struktura sferične oblike, ki jo je navdihnil Louwmanovov salon luksuznih avtomobilov na Nizozemskem. 100m2 prostora je namenjenega prav razkazovanju kolekcije luksuznih avtomobilov lastnika. Salon je v celoti je obdan s steklenimi paneli, ki v notranjost prepuščajo naravno svetlobo in zavistne poglede. Do salona vodi platforma preko katere se vkrcamo na plovilo z vozilom, notranjost pa je oblikovana tako, da lahko lastnik izbere primeren avtomobil za posamezno priložnost in se brez težav z njim izkrca ob vsakem času.

Za trdnost skrbi velika centralna konstrukcija, na kateri slonijo posamezni krovi plovila. Jahta v dolžino meri 80m v širino pa 30, kar zagotavlja stabilnost in prostornost. Ugrez znaša 4,5m. Jahta naj bi plula z najvišjo hitrostjo 18 vozlov.

Kdaj bo in če sploh bo zgrajena še ni jasno. Počakati bo potrebno na primernega lastnika, za katerega verjetno ne bo dovolj le da je športne narave in ljubitelj inovacij, temveč je tudi premožen.