Se tudi vi soočate z napornim iskanjem rezervnih delov in dodatne opreme po raznih tiskanih ali pa elektronskih katalogih. Ne veste natančno, kako se imenuje posamezen del opreme ozrimo kakšno ime uporablja prodajalec.

Pri podjetju Unimar so posodobili spletno trgovino in poenostavili iskanje. Nobenih skrbi več s poimenovanjem opreme ne glede na jezik in vaše znanje o opremi na plovilih. Interaktivni katalog vam omogoča iskanje glede na sklope na plovilu. Na sliki plovila so označeni posamezni sklopi od sidra na premcu plovila, opreme za toaleto, kalužne črpalke, rezervoarji za gorivo in vodo z vso potrebno opremo, komunikacijska oprema in ostalo. Ko kliknete na posamezen sklop, vam bo iskalnik avtomatsko prikazal vse dele opreme, ki so v posameznem sklopu z vsemi elementi, ki so potrebni za popravilo oziroma zamenjavo. Če recimo izberete toaletni prostor, vam bo iskalnik takoj prikazal vse elemente opreme, ki jo potrebujete. Tako boste našli celotne WC enote z električno ali ročno črpalko, posamezne črpalke, sifone, komandne plošče za električne WC-je, ventile, komplete tesnil, sredstva za dezinfekcijo in drugo. Podobno vam iskalnik pomaga najti tudi dela za blagovne znamke kot so Techimpex in Besanzoni. Enostavno boste našli pasarele in vse rezervne dele zanje, oziroma štedilnike in opremo zanje.

V kolikor poznate naziv izdelka, ga lahko iščete v iskalniku. Od tega meseca dlje vam ni več potrebno vpisati celotnega ali natančnega imena, če ga ne poznate. Na primer, če iščete plastično bitev je dovolj, da vpišete »plas bit« in iskalnik vam bo poiskal vse dele, ki so povezani z nizom.

Vsi deli so prikazani s sliko, opisom, ceno in dobavnim rokom. Kljub temu, da se v njihovem skladišču stalno nahaja preko 10.000 različnih artiklov, se lahko zgodi, da ravno vaš trenutno ni na zalogi. V iskalniku ga boste vseeno lahko našli, pri Unimarju ga bodo naročili in vam ga dostavili. Od lanskega leta dalje, vam vse naročeno pošljejo po ugodni ceni na vaš dom ali pa v marino, kjer je vaše plovilo. Seveda pa lahko kupljeno opremo dvignete tudi v njihovi trgovini v Preluku pri Reki.

Povezava do interaktivnega iskalnika: www.unimar.hr/informacije/index.html