V noči iz sobote na nedeljo je na Jadranu pričela pihati močna burja, ki je nepripravljenim morjeplovcem povzročila skrbi. Potrebne so bile številne reševalne akcije.

V nedeljo v dopoldanskih urah so iz kraja Selce javili, da so opazili otroka v gumenjaku, ki ga močna burja nosi proti otoku Krk. V reševalno akcijo so se nemudoma vključili očividci in s pomočjo privatnega gliserja rešili otroka in ga pripeljali na kopno.

Naslednja reševalna akcija je bila potrebna že ob 13.00 uri. V bližini zaliva Brseč na vzhodni obali Istra se je pričela potapljati barka z dvočlansko posadko. Močna burja in visoki valovi so ju nosili proti skalam obale, kamor sta s plovilom trčila. Na kraj nesreče je odplulo plovilo Luške kapitanije Rijeka. Po prihodu na lokacijo so opazili, da sta se oba člana posadke s skokom v vodo rešila iz plovila in zaplavala na obalo zaliva Brseč, ki je od kraja nesreče oddaljena 150m.

Pred mestom Krk je ob 13.20 uri začela v motorno plovilo Lucija udirati voda. Pet potnikov je zaradi nevarnosti, da se bodo potopili, skočilo s plovila in plavalo do obale, kjer so se rešili. Skipper je uspel s plovilom pristati v plitvini, preden se je potopilo. Plovilo Lucija je zaradi močnih sunkov burje in valov utrpelo poškodbe trupa, zaradi česar je vanj začela udirati voda. Kasneje so ga odpeljali v ladjedelnico na popravilo.

Ob 13.35 uri so na pomoč klicali z jadrnice Barbara. Približno 600m pred luko Korčula jim je odpovedal motor. V reševalno akcijo je odplulo plovilo ACI marine Korčula, ki pa jadrnice na javljeni poziciji ni našlo. Kasneje so jih obvestili, da so se uspeli zasidrati v zalivu poleg luke in že poklicali na pomoč komercialno podjetje, ki bo popravilo napako na motorju.

Ob 15.10 uri so s plaže Ploče pri mestu Reka poklicali na pomoč reševalno plovilo luške kapitanije. Dva čolna s pogonom na pedala in petčlansko posadko je močna burja nosila proti Opatiji. Ob 15.35 jih je že doseglo reševalno plovilo. Posadko so prevzeli na krov, čolna pa odvlekli nazaj na obalo. Eden izmed čolnov je bil v izjemno slabem stanju in se je že pričel potapljati. K sreči je bila pomoč pravočasna in nihče ni bil poškodovan.

Zadnja reševalna akcija je potekala ob 18.30 uri. Sedemčlanska italijanska posadka je klicala na pomoč s 13 metrske najete jadrnice Sinkica. Nasedli so na severno obalo otoka Murter. K sreči nihče izmed članov posadke ni bil poškodovan in v plovilo ni pričela udirati voda. V reševalno akcijo se je vključilo plovilo čarterskega podjetja, ki je lastnik jadrnice.