36 letni britanski plavalec Ben Hooper se je odločil, da bo prvi človek ki bo preplaval Atlantik. S plavanjem bo pričel 1. novembra letos v Senegalesu, glavnem mestu Dakarja, zaključil pa ga bo v brazilskem mestu Natal.

Tega 2000 nmi (3.700 km) dolgega plavanja seveda ne bo izvedel v enem kosu, temveč z več postanki. Za celotno pot po predvidoma potreboval štiri mesece. 12 ur dnevno bo plaval. Dvakrat po šest dnevno se bo boril z morskimi tokovi, ki dosežejo hitrosti do 7 vozlov, in sigurno ga bodo na poti pričakali tudi 10 m visoki valovi. Dnevno bo pokuril 12.000 kalorij, ki jih bo nadomeščal s posebno dieto. Med posameznimi etapami bo spal na krovu spremljevalnega plovila, na katerem ga bo spremljala ekipa petnajstih strokovnjakov od zdravnikov, do pomorskih znanstvenikov.

Podvig, ki ga je Hooper poimenoval Swim the Big Blue, bo ves čas spremljala tudi ekipa Guinnessove knjige rekordov in televizijska ekipa, ki bo posnela dokumentarec.

Ben Hooper se na podvig že pripravlja. V zadnjih 12 mesecih je preplaval 100.000 dolžin lokalnega bazena v kraju Cheltenham. Podoben tempo bo držal vse do podviga.

Ben Hooper ni bil vedno dober plavalec. Pri petih letih starosti je imel izjemno slabo izkušnjo, ko se je med učenjem plavanja skoraj utopil. Negativna izkušnja ga ni odvrnila od plavanja, temveč je postala izziv zaradi katerega je postal odličen plavalec. Njegov življenjski moto je enostaven: Sanjaj, živi in dosezi sanje. Nič ni nemogočega, ne glede na prepreke, ki ti stojijo na poti.«