Italijanski jadralec Vittorio Malingri je s sojadralcem Nicom Malingri-jem postavil nov rekord pri jadranju s katamaranom dolgim le 20 čevljev.

5. avgusta sta ob 4.35 uri zjutraj izplula iz francoskega pristanišča Marseilles proti mestu Carthage v Tuniziji. Plula sta sama na svojem 20 čevljev oziroma 6m dolgem katamaranu. 455 nmi dolgo plovbo sta zaključila 6. avgusta ob 23:33 uri. Za plovbo sta potrebovala 1 dan 18 ur  58 minut  in 19 sekund. Povprečna hitrost plovbe je znašala 10.58 vozla.

Uradni rekord po pravilih organizacije WSSR (World speed sailing record), ki bedi nad tovrstnimi dosežki, še ni bil postavljen. Do sedaj je za plovbo preko Mediterana na ruti Marseilles – Carthage veljal dosežek Yvana Bourgnona, ki znaš 2 dni 5 ur in 52 minut.

O plovilu Feel Good

Feel Good je 20 čevljev (6m) dolg odprt katamaran. V širino meri 3m in ima površino jader 50m2. Teža znaša le 300 kg. Izdelal ga je Vittorio Malingri sam. Zgrajen je za jadranje z visokimi hitrostmi vse do 25 vozlov, povprečna hitrost plovbe pa lahko znaša tudi 15 vozlov. Z njim lahko prepluje tudi 300 nmi dnevno. Je zelo robustno plovilo in varno za posadko. Na njem sta dva satelitska telefona, dve GPS napravi, dva kompasa, vodoodporen tablični računalnik s satelitsko povezavo, tri majhne kamere, set za popravilo trupa in jader, solarni paneli, dve dodatni bateriji, ročni desalinator vode, EPIRB, varnostni jopiči, medicinski pripomočki in še nekaj malenkosti.