Če iščete službo, ki je hkrati tudi avantura, potem se prijavite za delo na enem zadnjih delujočih parnikov na svetu.

Parnik Badger je bil zgrajen leta 1952 in pluje vse od leta 1953. V dolžino meri 135m. V poletnem obdobju je parnik namenjen križarjenjem, izven sezone pa prevozu ljudi in vozil med domačim krajem Ludington na vzhodni obali jezera Michigan in Manitowoc na zahodni obali. Razdaljo dobrih 50 nmi prepluje v štirih urah.

Številni naravovarstveniki bi se verjetno pritoževali nad uporabo parnika zaradi onesnaževanja okolja. Skrb je popolnoma odveč. Leta 2015 so v parnik vgradili poseben sistem za čiščenje pepela in filtriranje izpustov, ki je stal kar 2,2 mio EUR. Parnik sedaj ustreza strogim okoljevarstvenim standardom.

Za letošnjo sezono bodo potrebovali številne sodelavce. Razpisana so delavna mesta tako na trajektu, kot na obali. Potrebujejo sodelavce, ki za delo ne potrebujejo navtičnih licenc, kakor tudi izkušene navtike in strojnike. Iščejo kuharje, natakarje, pomivalce posode, sobarice, varnostnike, inženirje, vzdrževalce in mornarje.

Več o delu si lahko preberete na http://www.ssbadger.com, kjer se lahko tudi prijavite za delo: http://www.ssbadger.com/contact-us/employment-opportunities-2017.html.


Foto: Splovitev parnika leta 1952