V Kvarnerju bodo tudi prihod v novo leto pospremili z bogatim programom. Organizirani bodo številni dogodki in prireditve, ki jih je vredno obiskati.

Poglejte si nekatere, ki jih ne smete zamuditi.

SILVESTROVANJE NA KVARNERJU

Skoraj vse destinacije na Kvarnerju organizirajo silvestrovanja na prostem. Pričakuje vas veliko dobre glasbe in zabave. Božični in novoletni prazniki bodo še posebej veseli na Rabu, Lošinju, Reki, Crikvenici, Krku, Kastavu, Delnicah, Fužinah in v Opatiji. Veliko finale adventa na Rabu bo za silvestrski večer s koncertom enega najboljših hrvaških vokalistov Tonija Cetinskega, v Lošinju vas bo v Novo leto popeljal Petar Grašo. Silvestrski večer v Opatiji pa bodo popestrili »Grooversi«. Prisrčno vabljeni!

LEDENA PRAVLJICA IN ADVENT V OPATIJI

Advent v Opatiji prinaša mesec in pol dolgo uživanje v najlepših zimskih doživetjih. Drsanje ob morju, atraktiven božični sejem pred Šporerjem z animatorji za otroke v jutranjih in popoldanskih urah, živa glasba v večernih urah ter kulinarični in zabavni programi na mestni tržnici – so glavni aduti enega najlepših Adventov ob morju.

DNEVI BAKALAJA V RIVICI, NJIVICE IN HOTELU MALIN V MALINSKI

Med božičnimi praznovanji brez polenovke ne gre. Tega se še kako zaveda vrhunski kvarnerski kuhar Dražen Lesica, ki v svoji restavraciji Rivica v Omišlju na Krku več kot 30 let vsak december prireja Dneve bakalaja. Gostom takrat nudi bogat izbor domiselnih jedi s polenovko – od tradicionalnega namaza in jedi na žlico do gurmanskih jedi, ki sušeno trsko pripeljejo v vrhunsko kuhinjo. Seveda lahko izberete tudi hotel Malin v Malinski, ki ima tudi bogato tradicijo in vas bo njegova ponudba zagotovo navdušila.

NOVOLETNO KOPANJE NA KVARNERJU - MALI LOŠINJ

Zahvaljujoč prijetnemu podnebju in temperaturi lahko na otoku Lošinj plavate skoraj skozi celo leto. Tradicionalno bodo pogumni sodelovali v "Novoletnem plavanju" na otoku vitalnosti, v ponedeljek, 30.12. ob 12,00, plaža Veli žal.

SLOVO OD STAREGA LETA V FUŽINAH, GORSKI KOTAR IN DOG NEW YEAR'S PARTY V CRIKVENICI

Tradicionalni dogodek, ki poteka v središču Fužin v Gorskem kotarju, 31. decembra, kjer se opoldne (ob 12. uri) poslavljamo od starega leta s kuhanim vinom, klobaso in živo glasbo. Prvi dan novega leta vas v Crikvenici pričakuje »New Year's Dog Party«, kjer boste lahko uživali s svojimi hišnimi ljubljenčki.