Rijeka Winter Pass

Zimska turistična vstopnica Reke, znana kot Winter Pass, se vrača tudi to zimo. Turistom ponuja dodaten motiv za obisk Reke, ki je v času Adventa še posebej lepa. Promocijska ponudba, ki jo organizira Turistično združenje Reke v sodelovanju s partnerji, je namenjena vsem obiskovalcem, ki bivajo dve ali več noči v mestu od 1. oktobra 2023 do 31. marca 2024.

Winter Pass je zimska vstopnica, ki omogoča brezplačen vstop za številne kulturno-zgodovinske, umetniške in športne vsebine ter znamenitosti mesta. Vsi obiskovalci, ki imajo v načrtu bivanje dve ali več noči, imajo pravico do Winter Pass-a, ki jim ga podarijo kot darilo dobrodošlice s strani partnerjev, nastanitvenih objektov in Turističnega združenja mesta Reka.

Winter Pass vključuje brezplačen vstop v vrsto pomembnih atrakcij v Reki, med njimi so Muzej mesta Reka - Palača šećera, Muzej mesta Reka - Kockica, Muzej moderne in sodobne umetnosti, Naravoslovni muzej Reka, Pomorski in zgodovinski muzej Hrvaškega primorja Reka, JGL Muzej farmacije, Trsatski grad, Peek & Poke Muzej otroštva, Muzej informatike, Astronomski center Reka in Bazeni Kantrida. 

Adventni vikend na Reki

Poleg Winter Passa Turistično združenje mesta Reka tradicionalno organizira tudi dva velika dogodka v zimskem obdobju - Reški Advent in Reški karneval, ki sta odlična ideja kako preživeti vikend na Reki. Reka Advent se je pričel 2. decembra 2023 s posebnim programom na Korzu, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v prazničnem vzdušju ves december. Reški karneval, znan kot ena od blagovnih znamk Reke, pa bo dodatno obogatil zimsko ponudbo mesta.

Reški Advent prinaša številne dogodke in programe za vse generacije. Glavne lokacije so trg Trga Riječke rezolucije, Korzo, Art kvart in Trsatski kaštel, kjer boste našli čudovito drsališče ob morju in Riječki tunel. Svetlobne dekoracije krasijo središče mesta, kjer številni gostinci pripravljajo svoja adventna doživetja.

Celoten program dogodkov v okviru reškega Adventa zajema več kot sto prireditev v manj kot enem mesecu. Glasbeni koncerti, plesni nastopi, gledališke predstave, praznična razsvetljava, praznični izobraževalni programi, razstave  in številne druge kulturne prireditve vsako leto privabijo veliko domačih in vedno več tudi tujih obiskovalcev, ki se radi vračajo na Reko.

Rijeka Winter Pass