Zima se končuje in počasi, a zanesljivo se nam bliža pomlad, prebuja se narava in mi z njo. Vse pogosteje nam pride na misel morje. Eno od najbližjih je na Kvarnerju. Vabijo vas Opatija, Crikvenica, Krk, Lošinj, Cres, Rab, Reka, Vinodol, Gorski kotar. Kvarnerski turistični delavci že prenavljajo hotele, kampe in pripravljajo številne zanimive dogodke.

"OPATIJA – OAZA ZDRAVJA IN WELLNESSA", 1.3.-1.4.2024

Opatija je mesto, ki ga mnogi obiščejo zaradi sproščujočega vzdušja in številnih wellness centrov, ki zagotavljajo pristno antistresno doživetje. Če se želite spočiti od vsakdanjih skrbi, vam bo Opatija zagotovila preporod za vaš duh in telo. Večstoletna tradicija zdraviliškega turizma v Opatiji je danes obogatena s sodobnimi zdravstvenimi ustanovami in vrhunsko opremljenimi wellness centri, ki nudijo popolno sprostitev in so idealno mesto za reševanje zdravstvenih težav. Pomladite duha in telo s telesno aktivnostjo, pa tudi sprostitvijo z masažami, lepotnimi tretmaji, medicinskimi tretmaji in tradicijo vzhodne medicine, vse to skozi edinstveno promocijsko ponudbo, posebne popuste in promocijske wellness pakete.

DNEVI ŠPARGELJ, 1.-30.4.2024 LOVRAN

Na pobočju Učke v aprilu uspeva divji špargelj, okoli katerega se je z leti razvila prava gastronomska scena. Gostinci Lovrana v aprilu ponujajo različne specialitete na osnovi te divje rastline, spretnost pa sega tudi do sladic. Glavna atrakcija tega festivala je enodnevna zabava, na kateri se pripravi omleta iz 1000 jajc, 30 kilogramov špargljev in pancete, t.i. fritaja v veliki padeli, ki bo 20.4.2024. Ta gastronomski dogodek spremlja kulturno-umetniški glasbeni program. Vabljeni!

"4 ISLANDS MTB Croatia",16.-20.4.2024, KRK,RAB,CRES,LOŠINJ

Ena izmed najlepših MTB dirk bo potekala po čudovitih kvarnerskih otokih - Krku, Rabu, Cresu in Lošinju. MITAS 4 islands MTB STAGE RACE je gorsko-kolesarska dirka z štirimi etapami, ki se bo začela v Baški, na otoku Krku, 16.4. in končala v Loparju, 20.4.2024

"WRC CROATIA RALLY", 18.4.-21.4.2024, ČAVLE

Eno najbolj priljubljenih avtomobilskih tekmovanj na svetu in največji športni dogodek na Hrvaškem. Tekmovanje je vpisano v koledar Mednarodne avtomobilske zveze (FIA) in koledar Hrvaške avtomobilske in karting zveze (HAKS).

Poiščite svojo najljubšo zgodbo v Crikvenici, kjer bodo pomladne barve s »Experience Crikvenica (Health & Outdoor)« še lepše. Ta zanimiv projekt Turistične skupnosti mesta Crikvenica bo povezoval zdravje, aktivnosti in rekreacijo na svežem zraku, gastronomijo in druženje vseh generacij.

IXS EUROPEAN DOWNHILL CUP LOŠINJ, 26.4.-28.4.2024, LOŠINJ

Ekstremna kolesarska dirka z 1,3 km dolgimi stezami in razglednimi točkami zagotovo zveni zanimivo vsem ljubiteljem kolesarstva in ekstremnega športa.Čeprav gre za enako traso kot za Svetovni pokal, gre za prilagojeno različico za širši krog tekmovalcev. Pridite na Lošinj, saj vas tu pričakujejo kolesarski vikendi, dišeče sredozemske steze otoka vitalnosti z edinstvenim pogledom ter zanimive ovire gozdnih poti.