Highfield SP600

Highfield je predstavil nov model gumenjaka s trdim dnom iz linije Sport z oznako Sport 600.

Highfield je največji svetovni proizvajalec gumenjakov z aluminijastim dnom. Vsi modeli se lahko pohvalijo z izjemno trdnostjo, dolgo življenjsko dobo in potrebujejo malo vzdrževanja.

Vse te lastnosti ima tudi novi modeli Sport 600. Izdelan je na osnovi trupa plovil Patrol, ki so namenjeni najbolj zahtevnim uporabnikom in plovbi po najbolj zahtevnih vremenskih razmerah.

Ergonomičen krov

Dolžina plovila znaša 616 cm, pri čemer je notranja dolžina plovila 437 cm. Trup, izdelan iz aluminija, ima na zrcalu kot 26°, kar zagotavlja udobno plovbo tudi v močno vzvalovanem morju.

Komandna konzola je postavljena na desno stran, na levi pa je prehod med premcem in krmo. Premec je v celoti možno spremeniti v ležalno površino, ki je dovolj prostorna za dve osebi. Prednja stran komandne konzole ima udoben sedež, pod njim pa je dostop do notranjosti konzole, v katero lahko shranimo opremo.

Krmarju je namenjena široka in visoka klop, ki omogoča plovbo v sedečem ali stoječem položaju. Prostora je dovolj za dve osebi. V klopi je prostor za shranjevanje. Krmna klop se razprostira preko celotne notranje širine gumenjaka, ki na najširšem delu meri 132 cm. Nad krmno klopjo se razprostira kompakten aluminijast navigacijski lok, ki omogoča namestitev sončne strehe, ki bo posadko varovala pred soncem tako med plovbo kot na sidru.

Tubusi so razdeljeni v šest komor. Opremljeni so s številnimi ročaji, ki zagotavljajo dober oprijem ne glede na vašo pozicijo na plovilu med plovbo. Sport 600 je na voljo s tubusi iz ORCA Hypalona ali iz PVC-ja.

Bogata barvna paleta

Highfield SP600

Gumenjak Sport 600 je na voljo v številnih barvnih kombinacijah. Trup in tubusi so na voljo v šestih različnih barvah, za oblazinjenje pa je na voljo šest različnih barvnih kombinacij oziroma kar 216 različnih barvnih kombinacij.

Kljub dolžini dobrih 6 m, lahko na krov plovila sprejmete do 14 članov posadke. Ker njegova teža znaša manj kot 700 kg, bo za pogon plovila dovolj motor z močjo 150 KM.

Gumenjak ima bogato opremo že v osnovni različici. Ima vgrajene nepovratne ventile za izpust vode s krova plovila, pripone za privez in dvigovanje plovila, na tleh je položena udobna umetna tikovina, zračna tlačilka in komplet za popravilo tubusov, električna oprema, karbonska komandna konzola, krmna kopalna ploščad s stopnicami, navigacijski lok in komplet za tuširanje.

 

 

Tehnični podatki

Dolžina čez vse: 616 cm

Notranja dolžina: 437 cm

Širina čez vse: 249 sm

Notranja širina: 132 cm

Teža plovila: 694 kg

Premer tubusov: 156 cm

Število zračnih komor: 6

Maksimalna obremenitev: 1458 kg

Največje število oseb: 14

Največja moč motorja: 150 KM

Rezervoar goriva: 150 l

Kategorija: C

 

Več o gumenjaku Highfield Sport 600 pri slovenskemu zastopniku Burin Boats d.o.o. ali tel.: 040 322 422.