Arkea Ultim Chellange

Šest ekstremnih katamaranov tipa Ultim pluje proti ekvatorju. Po petih dneh regate sta najhitrejša jadralca preplula že skoraj 2500 nmi.

Charles CAUDRELIER na trimaranu Maxi Edmond de Rothschild je po enem dnevu plovbe zopet prevzel vodstvo pred Tomom LAPERCHEOM na trimaranu Trimaran SVR-Lazartigue. Razlika med njima je minimalna. Plujeta na razdalji 5,5 nmi. Približujeta se področju Doldrums, ki ga bosta verjetno dosegla jutri.

Bitka se nadaljuje, vendar je veliko manj intenzivna kot zadnjih 48 ur. Najhitrejša jadralca sta zaplula v področje depresije. Njune hitrosti plovbe so se prepolovile. Trenutno iščeta ugodne pasate in plujeta s hitrostjo okrog 25 vozlov.

Zmerni pogoji bi morali jadralcem omogočiti, da čez dan opravijo popoln pregled svojih plovil in odpravijo morebitne poškodbe, ki ga je treba opraviti.

Armel Le Cléac’h je danes zjutraj okoli 05.30 plul z zmanjšano hitrostjo 5,6 vozla. Zakaj je plul tako počasi še ni javil. Predvidevamo, da je bil primoran opraviti nujna popravila na svojem trimaranu Maxi Banque Populaire XI. Ostali jadralci so v tem času pluli s hitrostmi okoli 25 vozlov. Ob 7.00 uri zjutraj je ponovno pospešil in pričel pluti s hitrostjo 18 vozlov. Za vodilno dvojico trenutno zaostaja 115 nmi.

Vodilna jadralca Charles CAUDRELIER in Tom LAPERCHE plujeta zahodno od Zelenortskih otokov. Do področja Doldrums ju loči še 600 nmi.

Arkea Ultim Chellange

Foto: Arkea Ultim Chellange