Za jadralci na evropskem prvenstvu za formulo kite v Los Alcazares na Mar Menor v Španiji sta prva dva regatna dneva. Dekleta, med katerimi nastopa tudi naša Marina Vodišek, so včeraj v šibkem vetru odjadrala tri regate, ki jih je Marina končala na 19., 18. in 21. mestu v skupini, skupno je bila po prvem dnevu na 37. mestu.

Trener Rajko Vodišek je včerajšnji prvi regatni dan strnil takole: “Sama hitrost je ok. Potrebno pa je zamenjati strategijo, jo prilagoditi njenem nivoju. Za prve tri je po navadi prostor za priti na prvo bojo z levimi uzdami, zanjo, ki je malo zadaj, pa ni več prostora in mora spustit za vlakom, ki prihaja z desne. Glavo gor, naprej gre tisti, ki prej odpravlja napake.”

Vremenska napoved za danes se je uresničila in jadralce je pričakalo precej več vetra kot včeraj, do 18 vozlov. Ženska flota je odjadrala pet plovov, ki jih je Marina, žal z nekaj težavami, končala na 21., 23., 20., 19. in še enem 19. mestu v skupini. Skupno je nekaj mest izgubila in je trenutno na 43. mestu v konkurenci 51 jadralk.

Rajko Vodišek je današnji drugi regatni dan povzel takole: “Veter je bil danes ok. Na dveh obratih z vetrom je Marina padla in kajt ji je padel v vodo. Imela je tudi dva ponesrečena starta. Rezultat je trenutno 43. mesto. V vožnji v veter je jadrala solidno, pri obratih z vetrom med sotekmovalkami na nož pa ji manjka sigurnosti in zaupanja vase. Borbamo dalje.”

Prvenstvo se nadaljuje jutri, ponovno je napovedan močan veter, v sunkih do kar 30 vozlov.