Ranieri International NEXT 275SL

Prvi iz novega segmenta športnih luksuznih plovil. Tik po svojem prvem prikazu na Cannes Yachting Festivalu je Ranieri International 275 SL takoj izstopal zaradi svoje originalne postavitve - z dvema bivalnima območjema - zasnovane za ljubitelje življenja na prostem.

Ampak ne dajte se zavesti čistemu odprtemu videzu: pod palubo se skriva kabina in stranišče, idealno za kratke izlete.

Dolg 8,20 metra in širok 2,55 metra; 275 SL se dejansko ponaša z povsem izvirno postavitvijo, z dvema bivalnima območjema (ena na krmi in druga na premcu) ter več pametnimi rešitvami za preživljanje krovu plovila.

Projekt, pojasnjuje Salvatore Ranieri, "je nastal za ameriške stranke, ki pogosto iščejo "party boat" z veliko družabnimi prostori, vendar se dobro prilagaja tudi potrebam sredozemskega občinstva: lahko sprejme 9 ljudi za kratek izlet in ponuja dve udobni ležišči ter stranišče pod palubo."

NA KROVU

Zunanji motor je nameščen na krmi, obdan z dvema precej velikima platformama, ki nam omogočata enostaven dostop na krov. Zelo praktična, še posebej za plavanje na odprtem morju, je zložljiva stopničasta lestev, vgrajena v levo platformo, obdana z dvema ročajema za oprijem.

Dostop do kokpita je mogoč z obeh strani. Tu, kot tudi na Next 275 LX, v sredini najdemo kavč z naslonjalom, ki ga je mogoče prilagajati proti premcu ali krmi. Drugi kavč je postavljen za voznikovim sedežem, medtem ko so dodatni sedeži - zložljivi - ustvarjeni ob straneh.

Po potrebi je mogoče jedilni prostor spremeniti v prostor za sprostitev: samo dodajte podaljšek, da ustvarite ogromno ležalno površino, opremljeno tudi s praktičnimi nosilci za kozarce.

Krmilna postaja je opremljena z dvema neodvisnima stoloma, opremljenima s sistemom blazine, ki je koristen pri krmiljenju čolna tudi med stoječim položajem. Instrumentna plošča, ki jo je mogoče po želji prilagoditi, se razteza na več ravneh, da so instrumenti jasno berljivi.

Nazadnje, je nov vetrobran z športno obliko (v skladu z usmerjenostjo SL razreda), zelo ovojen in zaščitni.

Območje premca - opremljeno je s stolom, obrnjenim naprej, ustvarjenim na sprednjem delu in dvema udobnima ležalnikoma z odstranljivimi nasloni za hrbet; vendar se lahko enostavno spremeni v območje za sončenje s pomočjo dodatnega modula ali v drugo jedilnico z mizo in baldahinom.

Z odpiranjem drsne vrata na levi strani krmilne konzole dostopate do prostora pod palubo, ki ni toliko bistven kot na Next 275 LX, vendar še vedno zelo dobro narejen. Za stopnicami je pograd z dvema udobnima ležiščema, ki se izkažeta kot zelo praktična po potrebi.

TEHNIČNI PODATKI RANIERI INTERNATIONAL 275 SL

  • Dolžina 8,20 m
  • Največja širina 2,55 m
  • Teža 2.100 kg
  • Motorizacija: zunajkrmna - 1 ali 2 motorja
  • Največja moč 450 KM
  • Kapaciteta rezervoarja za gorivo 390 l
  • Kapaciteta rezervoarja za sladko vodo 80 l
  • Število oseb 9/11
  • Leži 2
  • Odobritev CE kategorija BC

Cena, začenši od 85.000,00 € + DDV brez motorjev

Za več informacij ali za pripravo ponudbe se obrnite na distributerja za slovenski in hrvaški trg: Moto-Nautika d.o.o., na številko 00386 41 739 818 ali preko e-pošte info@moto-nautika.com.