Nano je nov model iz tovarne Delphia. Gre za moderno izvedbo klasične izpodrivne barke, ki je izjemno priljubljena na Jadranu, kakor v domovini Nizozemski, od koder izhaja ta tradicionalna oblika plovil.

Delphia Nano je odlična izbira za udobna križarjenja po Jadranu in ribolovske podvige. Že sam izgled plovila pove, da je bila zgrajena zato, da jo opazimo. Tisti, ki pa je niste opazili zaradi izgleda, jo boste opazili zaradi njenih lastnosti. Nano je 8,05 m dolga izpodrivna barka. Dolžina trupa meri 7,20 m. S svojo izjemno razporeditvijo pa nudi veliko več, kot smo navajeni pri plovilih te velikosti. Da je prostora dovolj za 5 odraslih oseb, za kolikor je registrirana, se lahko zahvalimo širini. Nano namreč v širino meri kar 3 m. V notranjosti so na voljo 4 ležišča. Dve ležišči se nahajata v krmnem delu kabine, pod komandnim mostičkom, dve pa sta v premcu plovila. Posteljo v premcu lahko enostavno spremenimo tudi v del jedilnega kota. Nano ima na levem in desnem boku kabine dve sedežni klopi, med njima pa zložljivo oziroma preklopno mizo, podobno tistim, ki jih poznamo v  jadrnicah. Tako je v kabini dovolj prostora za udobno obedovanje celotne posadke in še kakšnega gosta. V kabini je tudi kuhinjski kotiček s pomivalnim koritom in štedilnikom, pod njim pa je prostor za majhen hladilnik. Na desni strani kabine je majhna kopalnica, v katero lahko namestimo kemični ali pa ročen oziroma električen WC. S pomočjo izvlečne ročke za tuširanje se lahko v kabini tudi stuširamo. Ker je prostora premalo, del za tuširanje ni ločen. V stenah kabine so številne omarice za shranjevanje.

Zunanjost plovila je oblikovana tako, da nudi udobje različnim vrstam navtikov. Na desnem krmnem delu se nahaja komandni mostiček. Krmarju je namenjen udoben stol, ki je dvignjen dovolj visoko, da je zagotovljena dobra vidnost v smeri plovbe. Prostor za posadko je na skrajnem delu zaprte krme. Pod sedeži je prostor za motor. Motor ni vgrajen. Na plovilo namestimo izvenkrmni motor moči največ 10 KM. Kljub temu, da je na plovilu le izvenkrmni motor, je plovilo izjemno enostavno upravljati. Za večjo stabilnost ima plovilo v dnu vgrajen smerni stabilizator, ki zagotavlja enostavne in kontrolirane manevre. Zaradi izvenkrmnega motorja ima Nano vgrez le 60 cm.

Prehod s krme na premec je preko bočnih prehodov, ki so dovolj široki. Na premcu je dovolj prostora za udobno poležavanje na soncu. Na skrajnem prednjem delu premca je sidrni vitel. Boki premca so zaščiteni z ograjo.

Za tiste, ki se radi kopajo, je na krmi prostorna kopalna ploščad. Do nje dostopamo preko stopnice. Na ploščad je nameščena tudi zložljiva lestev za dostop v vodo in iz nje.

Delphia Nano ima vgrajen 40 litrski rezervoar za gorivo in 70 litrski rezervoar za vodo. Ker je teža plovila le 1600 kg, bo poraba goriva majhna in bo rezervoar za gorivo zadostoval za plovbo tudi na nekoliko daljše razdalje.

Še nekaj izjemnih prednosti plovila:

- vgrajene ima številne varnostne rešitve
- izjemna kvaliteta izdelave
- izjemno ugodna cena. Primerno za nakup za vsakega navtika
- izvenkrmni motor zagotavlja nizek ugrez in plovbo po nizkih vodah
- možen prevoz po cesti
- enostavno pokrivanje in zapiranje kremnega dela plovila
- možna vgradnja tople vode, tuša, TV in nastavkov za ribiške palice
- stojna višina v kabini
- enostavna navigacija v ozkih plovnih poteh in pristaniščih
- nizki stroški vzdrževanja

Fotogalerija: Delphia Nano

Zastopnik za plovila Delphia: As Boats d.o.o., www.as-boats.si, Tel: +386 2 608 41 44