Takoj po novem letu se nadaljuje tudi regata Volvo Ocean Race. Že drugi dan novega leta so ekipe zopet dvignile jadra in se pomerile v priobalni regati pred Abu Dhabijem.

V šibkem vetru so se na regati pred Abu Dhabijem najbolje odrezale jadralke ekipe SCA. Za njih je bila to prva zmaga na regati in so z rezultatom več kot zadovoljne. Zmago so si priborile kljub poškodbi hrbta Sophie Ciszek, ki je morala priobalno regato in 3 etapo od Abu Dhabija do Sanya izpustiti. Drugo mesto je zasedla ekipa Brunel, ki je zmagala drugo etapo regate, sledila je ekipa Abu Dhabi Ocean Racing, četrti so bili Dongfeng Race Team, peta ekipa Alvimedica in zadnja MAPFRE.

Ekipa Vestas Wind, ki je nasedla na atolu, je že rešila svojo jadrnico. Najprej so jo z ladjo prepeljali v Malezijo, včeraj pa so jo že naložili na MV Stockholm, ki jo bo odpeljala v Genovo. Do 25.1., ko bo jadrnica prispela v Evropo, se bo ekipa vedela, kje bodo popravljali jadrnico.  Ekipa se je odločila, da bodo močno poškodovano jadrnico popravili in da se bodo v regato vrnili v osmi etapi v Lizboni.

Naslednji dan, 3.1.2015 je okrnjena flota jadrnic pričela s 3 etapo regate v kitajsko mesto Sanya. Iz Abu Dhabija so zapluli proti severovzhodu, proti Iranu. Najhitreje sta začeli ekipi Abu Dhabi in Dongfeng. Ko so pripluli v ožino Hormuz, je vodstvo prevzela ekipa Dongfeng, ki je narekovala tempo plovbe ob južni obali Irana proti Pakistanu, ker so se obrnili proti jugozahodu. Odlična plovba proti vzhodu je ekipo Brunel ponesla na drugo mesto, kjer plujejo z le 2,5 nmi zaostanka za kitajsko ekipo. Kljub temu, da plujejo že dobre 4 dni, so razlike med ekipami izjemno majhne. Na zadnjem mestu trenutno pluje ekipa SCA, ki pa zaostaja le 20 nmi. Trenutno plujejo po zahodnem Indijskem oceanu v vetrovih, ki pihajo s hitrostmi le do 10 vozlov in dosegajo hitrosti plovbe med 9 in 12 vozli. Večje razlike med ekipami lahko pričakujemo šele v naslednjih dneh, ko se bodo odločale, kdaj bodo zaplule proti vzhodu, proti Indijski obali oziroma proti južnemu rtu Šri Lanke.

Video priobalne regate Abu Dhabi

Pričetek 3. etape