V Miamiju na Floridi se danes začenja prva letošnja regata ISAF svetovnega pokala v olimpijskih razredih. Na njej bosta v ženskem olimpijskem dvosedu 470 nastopili tudi Tina Mrak in Veronika Macarol (JK Pirat).

Dekleti sta se pred dobrim tednom v Miamiju v okviru priprav na ISAF regato svetovnega pokala udeležili odprtega severnoameriškega prvenstva in ga zaključili na 12. mestu. V zadnjih dneh sta opravili nekaj intenzivnih treningov in odpravili še nekaj napak, zato prvo pokalno regato začenjata optimistični in dobro razpoloženi.

Lani sta prvo regato ISAF svetovnega pokala v Miamiju zaključili na skupnem četrtem mestu, za letos pa si želita uvrstitev še izboljšati. To zagotovo ne bo lahko, saj je konkurenca letos močnejša in dobro pripravljena; med drugimi bosta nastopili tudi zmagovalki severnoameriškega prvenstva in aktualni svetovni prvakinji, Avstrijki  Lara Vadlau in Jolanta Ogar, olimpijski prvakinji in aktualni svetovni podprvakinji, Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie ter srebrni z zadnjih olimpijskih iger in bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva v Santanderju, Britanki Hannah Mills ter Saskia Clark.

Prve letošnje regate ISAF svetovnega pokala se bo v ženskem 470 udeležilo 31 posadk iz Avstrije, Brazilije, Kanade, Kitajske, Španije, Francije, Velike Britanije, Italije, Japonske, Nizozemske, Nove Zelandije, Poljske, Rusije, Slovenije, Švice, Turčije in ZDA. Za najboljših deset posadk se bo v soboto zaključila z regato za odličja.

Tina Mrak in Veronika Macarol imata sicer za seboj zelo uspešno lansko sezono; osvojili sta bron na evropskem prvenstvu, peto mesto in olimpijsko vozovnico za Slovenijo na svetovnem in zaključili sezono na tretjem mestu na svetovni ISAF ženski lestvici za razred 470.