V Miamiju na Floridi se bo danes pričela druga regata serije regat za svetovni pokal v tej sezoni, na kateri bodo nastopili tudi slovenski predstavniki Vasilij Žbogar v razredu finn in Tina Mrak ter Veronika Macarol v dvosedu 470. Prijavljen je tudi Žan Luka Zelko v enosedu laser.

Svetovna jadralska elita se bo zbrala prvič v letošnjem letu po, za večino, več kot dvomesečnem tekmovalnem predahu. Regate se bo udeležila večina najboljših tekmovalcev v posameznih razredih, za slovenske predstavnike pa bo to tudi prvo tekmovanje, ki šteje v seriji svetovnega pokala, saj se decemberskega, ki je potekal v Melbournu ni udeležil nihče od Slovencev. Na regato v Miamiju se je prijavilo 848 jadralcev iz 63. držav.

V razredu finn, kjer bo nastopal Vasilij Žbogar, zmagovalec finala lanskoletnega svetovnega pokala, bo nastopilo 42 jadralcev, vključno z najboljšimi v pretekli sezoni, med drugimi tudi aktualni svetovni prvak in podprvak Britanec Giles Scott ter Hrvat Ivan Kljakovič Gašić. Za Žbogarja se s tem začenja tudi pomembna predolimpijska sezona, v kateri bo že osredotočen predvsem na en cilj, olimpijske igre v Riu prihodnje leto, svojo formo v letošnjem letu pa bo podredil svetovnemu prvenstvu, ki bo konec novembra na Novi Zelandiji in na katerem želi poseči po vrhunskem rezultati (na svetovnih prvenstvih še ni stal na zmagovalnem odru).

Tina Mrak in Veronika Macarol sta v Miamiju že nekaj časa, pred dobrim tednom sta se v okviru priprav udeležili odprtega severnoameriškega prvenstva in ga zaključili na 12. mestu, v zadnjih dneh pa opravili nekaj intenzivnih treningov in odpravili še nekaj preostalih napak, zato regato začenjata optimistični in dobro razpoloženi. Lansko 4. mesto na tej regati letos dekleti želita še izboljšati in poseči po odličju, kar pa zagotovo ne bo lahko, saj je letos konkurenca zaradi bližajočih se Iger močnejša in še bolj pripravljena; nastopili bosta tudi aktualni svetovni prvakinji Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar ter podprvakinji in olimpijski prvakinji Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie ter bronasti z zadnjega svetovnega prvenstva Britanki Hannah Mills in Saskia Clark.