Četrti tekmovalni dan tretje tekme za svetovni pokal v francoskem Hyeresu je bil v razredu finn povsem v znamenju Vasilija Žbogarja. Izolan je z dvema prvima mestoma v skupnem seštevku napredoval na drugo in je edini, ki mu je v tem tednu na francoski obali v razredu finn uspelo zmagati dvakrat v enem dnevu: “Noro dober dan je za mano, zelo sem zadovoljen, dve zmagi v enem dnevu, kaj bi sploh lahko še želel boljšega,“ je po vrnitvi na kopno, z nasmehom na obrazu, povedal Žbogar.

Včerajšnji dan in dva ne najboljša nastopa je Izolan hitro pozabil, to pa je dokazal tudi na regatnem polju. Sobota se je začela odlično. Po dobrem startu prve regate je bil na drugem obratu že drugi, pred tretjim pa prevzel vodstvo, ki ga ni več spustil iz rok. Po zmagi se je v skupnem seštevku po sedmih regatah prebil na tretje mesto. “Vedel sem, da moram dobro jadrati, da si zagotovim mesto na jutrišnji regati za medalje, saj so bile točkovne razlike zelo majhne,” je misli strnil Izolan, ki je bil po zmagi še bolj motiviran, želja po dokazovanju je bila še večja. Tudi drugo regato je začel odlično, bil ves čas med najboljšimi, na zadnji stranici pa se je prebil na čelo flote in kot prvi prečkal ciljno črto. “Sploh ne morem verjeti da je to res, če včeraj ni bil moj dan, je bilo danes povsem nasprotno. Današnjega dne res ne bi mogel bolje odjadrati,” je še dodal Izolan, ki bo večer izkoristil za počitek in pripravo na jutrišnjo regato.

Žbogarja in ostalo najboljšo deveterico čaka še regata za medalje. Izolan ima na drugem mestu 19 točk zaostanka za Britancem Gilesom Scottom: “Ja, jutrišnja regata za medalje bo kar zahtevna, sicer ne morem biti slabši od četrtega mesta, ampak borba bo, mislim da bo kar dosti vetra. Skušal bom čim bolje odjadrati, škoda da katere od regat v preteklih dneh nisem odjadral malo bolje in bi lahko bil bližje Scottu, on je praktično že zmagal, smo pa trije v boju za drugo in tretjo stopničko,” je pred zadnjim dejanjem tretje tekme svetovnega pokala povedal Žbogar, ki ima pred tretjim Britancem Edom Wrightom 4 točke prednosti, četrti, Madžar Zsombor Berecz pa zaostaja še devet točk več.