Z regatami za medalje se je v francoskem Hyeresu končala tretja tekma svetovnega pokala za olimpijske razrede. Med deseterico najboljših v finnu se je spet izkazal Vasilij Žbogar, ki je s tretjim mestom na današnji preizkušnji potrdil drugo mesto v skupnem seštevki: “Danes je bil spet en super dan. Čeprav sem imel kar težko nalogo sem jo dobro opravil, dokazal sem, da sem v močnejšem vetru res napredoval in še en dober rezultat je tu,” je bil po končani regati zadovoljen Izolan.

Čeprav start današnje regate za Žbogarja ni bil najboljši, pa je v nadaljevanju vse izgubljeno hitro nadoknadil, zelo dobro pa je nadzoroval tudi glavnega tekmeca za drugo mesto v skupnem seštevku, Britanca Eda Wrighta. “Kot sem že rekel je bilo danes precej vetra in Wright je po močnem vetru zelo dober. Že po startu je bil ob meni in me želel pustiti v ozadju, vendar tudi jaz sem po močnem vetru vedno boljši, držal sem njegovo hitrost in sem, kljub slabšemu startu, ves čas pridobival mesta in končal na tretjem,” je potek regate z nasmehom na obrazu opisal Žbogar.

“Skupno sem drugi, to je bila današnja naloga, da obdržim to drugo mesto in to mi je uspelo. Moram reči, da sem zelo zadovoljen,” je končni rezultat komentiral Izolan, ki je premoč moral priznati le Britancu Gilesu Scottu, “Giles je res predej spredaj, mislim pa, da če bi dve regati v prejšnjih dneh odjadral bolje, da bi mu bil lahko bližje in bi se v regati za medalje lahko z njim boril za zmago.” To pa bo cilj za prihodnje regate, priložnosti za dokazovanje bo še veliko.

Prva že sredi maja, ko bo Split gostil evropsko prvenstvo za jadralce v razredu finn. Žbogar bo že v prihodnjih dneh začel s pripravami na to tekmovanje: “Danes startamo proti Izoli, bomo dva dni doma, potem pa gremo v Split. Tam bo v začetku maja manjša regata na kateri bom nastopil in hkrati tudi testiral novo jadro za šibkejši veter. Po tem tekmovanju pa mi bo ostalo le še nekaj dni za priprave na prvenstvo stare celine, na katerem bom branil lansko srebro.”

Poleg evropskega prvenstva Vasilija Žbogarja v nadaljevanju čakajo še številne regate, med drugim tudi generalka za olimpijske igre v Riu, pa svetovno prvenstvo novembra na Novi Zelandiji.