Toni Vodišek je svoj izjemni talent tokrat pokazal na finalnem tekmovanju odprtega svetovnega prvenstva kajtarjev KiteFoil GoldCup, ki je potekalo med 15. in 19. novembrom v Katarju.

V močni konkurenci 31 izkušenih tekmovalcev iz 18 držav se je obetavni, komaj 16 letni  kajtar Toni Vodišek izkazal kot prava senzacija. Izjemen preboj je izvedel drugi dan štiri dnevnega finalnega pokala, ko so bile vetrovne razmere zanj idealne. Pomanjkanje za Doho značilnih vetrov, prihajajoče puščavske zime so bile podobne domačim razmeram, v kakršnih redno trenira. Ob največ sedmih vozlih hitrosti vetra je bliskovito odpeljal vseh šest tekem tega dne, štirikrat končal kot najhitrejši in se zavihtel na drugo mesto v razporeditvi. Toni Vodišek je nato do konca prvenstva odlično nadaljeval ter v skupnem seštevku zaključil kot četrti najhitrejši kajtar na enem najkonkurenčnejših tekmovanj v razredu formula kite.

Finale odprtega svetovnega prvenstva sta v prelepem Perzijskem zalivu izpred znamenitega umetnega otoka Dohe imenovanega Katarski biser, organizirala mednarodna kajtarska organizacija IKA ter Katarska zveza jadralnih in vodnih športov.

Video: Poročilo drugega dne odprtega svetovnega prvenstva KiteFoil Gold Cup, ko je bil najboljši tekmovalni dan Tonija Vodiška:

Vir: JZS.si; Foto: KiteFoil GoldCup