V organizaciji Burin Yachting Cluba, Burin Yachtcharterja in Yacht Cluba Biograd je 7. in 8. novembra v akvatoriju pred Marino Kornati v Biogradu potekala šesta tradicionalna mednarodna regata  Impression Sailing Week 2014 na jadrnicah Elan.

Regata je bila kot vsako leto mednarodno obarvana. Svoje barve so zastopali predstavniki Avstrije, Madžarske, Poljske, Slovaške, Češke, Hrvaške in Slovenije.

Jadrnice so se pomerile v razredih Elan Impression,  Elan Performance, Elan Cruiser, znotraj razreda Performance so imele jadrnice s certifikati za ORC možnost tekmovati tudi v tej razvrstitvi.

Izjemno močan južni veter je devetim že prijavljenim posadkam preprečil prihod v Biograd, zato je na regati letos sodelovalo petintrideset posadk. Zaradi vetra, ki je v petek v sunkih presegal 40 vozlov sta bila oba plova odpovedana. V soboto so se razmere umirile, tako da so bili izpeljani trije plovi ob jugovzhodnem vetru med 10 in 12 vozlov, ki je proti koncu jadralnega dne še pojenjal.

Za popestritev petkovega večera je poskrbel Zaratino band in INDIANA JONES PARTY.

V sobotno jutro je jadralce po pričakovanjih zbudil stabilni jugovzhodni veter, ki je dosegal od 10 do 12 vozlov. Izpeljani so bili trije plovi od katerih sta bila prva dva palica, zadnji pa navigacijska regata.

V skupnem seštevku je v razredu Performance tretje mesto zasedla posadka jadrnice Krka (Elan 410) JK KonTiki Sailing Hrvaška s krmarjem Sebastjanom Levstikom, na drugo mesto se je uvrstila ekipa jadrnice Karpo JK Loka timing Slovenija (Elan 450) s krmarjem Dušanom Ušeničnikom, letošnja zmagovalka pa je posadka jadrnice Sky (Elan 450) JK Štorklja Slovenija s krmarjem Marjanom Kočilo, ki je zasedla absolutno prvo mesto v razredu Performance in tudi v ORC razvrstitvi.

V razredu Impression je tretje mesto zasedla jadrnica Mana (Impression 434) Kuda sailing Team s krmarjem Danielom Kušerjem, drugo mesto so osvojili jadralci JK loka timing slovenija na jadrnici Jordan (Elan 434) s krmarjem Stojanom Vodopivcem, prvo mesto si je letos prijadrala jadrnica Evolution (Impression 444) Neptun Yachting Slovenija s krmarjem Iztokom Svetino.

V  razredu Cruiser je tretje mesto pripadlo posadki jadrnice Uksa (Elan 45), Burin Yachtcharter Hrvaška s krmarjem Jurajem Mavarom, drugo mesto so si prijadrali člani češkega Harken sailing teama na jadrnici Blue wind (Elan 333) s krmarjem Milanom Harmačkom, zmago v vseh treh plovih v svoji skupini so osvojili jadralci kluba Fasala sailing team Slovenija s krmarjem Petrom Keršanom na jadrnici Polaris (Elan 333).

Po podelitvi pokalov in nagrad, na zaključnem večeru, poimenovanem YUGO NOSTALGIJA PARTY sta zbrane posadke z živo glasbo zabavali predskupina Kaličo live band in SKUPINA PRVA LIGA.

V sklopu podelitve in zabave je bilo podeljenih veliko nagrad. Omenimo naj smuči in vezi Elan, vikend paketi jadranja podjetij Lenka Mediteran Yachting ter Burin Yachtcharter.

Organizator je na zaključnem večeru najavil Impression Sailing Week 2015, in sicer od 5. do 8. novembra 2015.

Zahvaljujemo se vsem jadralkam in jadralcem za mnogoštevilno udeležbo na letošnjem Impression Sailing Weeku. Zahvala tudi vsem partnerjem in pokroviteljem regate.

Fotogalerija: Impression Sailing Week 2014