Invictus Yacht je novo podjetje na navtičnem trgu. Predstavilo je svoj prvi model plovila 280GT, ki ima nov, inovativen in drzen design.

Plovilo je oblikoval dobitnik številnih oblikovalskih nagrad Christian Grande Design Works. Pri oblikovanju modela Invictus 280GT se je posvetil vsakemu detajlu posebej in izdelal plovilo, ki je drugačno in nedvomno izstopa od ostale ponudbe na trgu.

Christian Grande je do sedaj oblikoval že preko 100 plovil. Med drugim je oblikoval za Sacs, Sanlorenzo in preko 70 plovil za podjetje Sessa Marine. Za svoje delo je prejel že 16 mednarodnih nagrad za oblikovanje. Za novo plovilo je dejal, da mu je omogočilo odkriti nov navtični design, da gre za evolucijo je to preprosto navtika 2.0. To je yachting, ki se ne začne iz nekaj majhnega in konča z nečem velikim, temveč je iskanje popolnosti.

In novi Invictus 280 GT je resnično majhno vendar perfekcionistično oblikovano plovilo. V dolžino meri 8,9 m (29 čevljev), v širino pa 2,84m (9,3 čevlja). Poganja ga V8 Volvo Penta motor s prostornino 5,7 l in močjo 320 KM. Zaradi inovativnega oblikovanja trupa plovila doseže hitrost 38 vozlov.

Plovilo ima veliko kopalno ploščad na krmi, ki odlično povezuje plovilo z morjem in omogoča enostaven dostop v vodo. Na krmi je sedežna garnitura v obliki črke L, ki se lahko pretvori v ploščad za sončenje. Skipperju je namenjen dvojni širok sedež, kjer se bo udobno namestil tudi kopilot. Za sedežem se nahaja kuhinjski kotiček, ki je skrit pod pokrovom. Na voljo je kuhalnik in priročen hladilnik, ter nekaj prostora za shranjevanje. Ko vstopimo v plovilo, je na desni strani toaletni prostor z WC-jem, nasproti pa omare za shranjevanje. V premcu je ležišče za dve osebi ter sedežna garnitura, kamor lahko namestimo zložljivo mizo. Če mizo spustimo povečamo velikost ležišča.

Ker je premec plovila obrnjen nazaj, je notranjost plovila nekoliko bol prostorna, kot smo navajeni pri običajnem oblikovanju premca. Nov premec izdatno pripomore tudi k plovnim lastnostim plovila in daljši vodni liniji.

Plovilo je že na trgu in ga je možno naročiti v štirih barvnih kombinacijah, ki imajo svojevrstna imena Attack Grey, Personal White, Vanilla Sea oziroma Dark Wood.

Cena osnovnega modela znaša 90.000 EUR brez davka in prevoza. Dodatno opremo je seveda potrebno doplačati.

Serija GT je prva serija iz novega podjetja. V pripravi sta še seriji TT in FX. V seriji TT bodo luksuzi pomožni čolni . Trgu bodo najprej predstavili manjši model TT280, ki mu bo sledil TT310. V seriji FX bodo športna plovila. Najmanjši model FX260 bo poganjal 150 KM motor in bo dosegal hitrosti do 43 vozlov. V seriji bodo plovila, ki bodo v dolžino merila  med 19 in 31 čevlji.

Vsa plovila Invictus je oblikoval Christian Grande. Izdelujejo jih v ladjedelnici Aschenez, kjer izdelujejo tudi plovila Sessa.

Tehnični podatki:

Dolžina: 8,90 m
Širina: 2,84 m
Motor: 320 KM
Najvišja hitrost: 38 vozlov
Kabine: 1
Št. oseb: 8
Rezervoar za gorivo: 450 l
Rezervoar za vodo: 77 l
Kategorija: B

Fotogalerija: Invictus 280 GT