V soboto 9. maja je v organizaciji Burin Yachting Cluba potekala že dvanajsta regata Marinada, ki se uvršča med enega največjih mednarodnih navtičnih dogodkov v Sloveniji.

Na startni liniji pred marino v Izoli se je v boj za naziv letošnjega zmagovalca podalo 43 jadrnic.

Regatno polje je bilo z letošnjim letom spremenjeno, tako da so posadke regato zaključile na glavnem pomolu v Kopru.

V sobotnem dopoldnevu so jadralce na regatnem polju pričakali praktično vsi vetrovi, ki jih premore slovensko morje, od maestrala na startu pa do juga in blage burje, kar je zagotovo pripomoglo k pestrosti regate in končnim rezultatom.

Med potovalnimi jadrnicami so si prva tri mesta razdelili: posadka Alkoholita IV s krmarjem Hermanom Antoničem JK Portorož, na drugem mestu Taia 2& White Goose JK Loka Timing ter zmagovalci posadka Scorpia s krmarjem Iztokom Krumpakom JK Izola.

V absolutni razvrstitvi med regatnimi jadrnicami so si zmagovalne stopničke razdelili: na tretjem mestu posadka jadrnice Shining Umag Umago, JK Fiandara 1975 s krmarjem Željkom Perovićem, na drugo mesto se je uvrstila jadrnica Generali, JD Mariborčanka s krmarjem Samom Žvanom, zmago pa si je letos prijadrala posadka jadrnice Megaenergija, JK Skipper Maribor z Urošem Žvanom za krmilom.

Znotraj regate Marinada je že desetič zapored potekala tudi regata Medicus Cup – boj za naziv najhitrejšega zdravnika. Letos je pokal osvojila dr. Petra Pergar, šestič pa so se med seboj za prehodni pokal IUS pomerili tudi pravniki. Najhitrejši med njimi je bil Samo Žvan.

Po razglasitvi rezultatov ter podelitvi pokalov  in nagrad v Taverni v Kopru so se jadralci in obiskovalci letošnje Marinade zabavali do zgodnjih jutranjih ur v družbi legendarne skupine Mambo Kings.

Zaradi vseh vas, ki ste tudi letos jadrali z nami je bila Marinada nepozabna.

Zahvaljujemo se vam, da ste s svojo prisotnostjo dodali edinstveno začimbo Marinadi '15!

Nasvidenje na Marinadi '16, 14. maja 2016.