Leader 46 je nova motorna jahta iz podjetja Jeanneau. Je modernih oblik, luksuzno opremljena in ima trdo streho.

Ladjedelnica Jaenneau je premierno predstavila svojega kandidata za naziv Motorno plovilo leta 2016 na salonu plovil v Cannesu. V oktobru smo si ga lahko ogledali tudi na mednarodnem navtičnem salonu v Barceloni, zopet pa ga bo možno videti v Dusseldorfu.

Poglejmo si zakaj ladjedelnica Jeanneau stavi na svoj model Leader 46 v izboru Motorno plovilo naslednjega leta.

Oblikovanje plovila so tokrat prepustili podjetju Garroni Design, za navtično oblikovanje pa je poskrbelo podjetje J&J Design. Nanj so umestili številne atraktivne elemente, ki ga bodo naredili privlačnega za ljubitelje motornih jaht. Na krmi moramo omeniti izjemno zanimivo rešitev kuhinje. Nameščena je nad garažo. Ko dvignemo pokrov, pod njem najdemo žar in majhen umivalnik. Dostop je s kopalne ploščadi, pokrov kuhinje, pa ščiti krmo pred širjenjem vonjav na plovilo in v kabine. Garaža na 46 čeveljskem plovilu ni nič posebnega temveč danes že nekaj običajnega. V njej je dovolj prostora, da shranimo manjši gumenjak s pomožnim motorjem. Na premcu je velika ploščad namenjena sončenju in poležavanju. V soncu bo lahko užival tudi kapitan. Nad krmarskim mostičkom je pomična trda streha, ki jo lahko odpremo in v salon spustimo svež zrak in sončne žarke. Salon ima panoramska okna in pogled v vse smeri. Celoten krov je v enem nivoju. Preko stopnic dostopamo le do krmne kopalne ploščadi in kabin v notranjosti plovila. Glede na želje kupca, lahko notranjost izdelajo v dveh različicah. Izbirate lahko med dvokabinsko različico, pri kateri je prostorna lastniška kabina na sredini plovila, manjša kabina za goste pa v premcu. Trokabinska izvedba ima v notranjosti nekoliko manjšo sedežno garnituro, vendar še vedno dovolj prostora za udobno sproščanje.

Osnovno različico bo poganjal par motorjev Volvo Penta  D6-370 DP (2X 370 KM). Za ljubitelje hitrejše plovbe bo na voljo motorni komplet D6-400 DP (2X 400 KM) in pa VOLVO IPS 600 (2X D6-435 KM).

Okvirna cena za osnovno različico plovila znaša 344.000 EUR. Za najmočnejšo z IPS pogoni bo potrebno prišteti še 50.000 EUR in seveda v obeh primerih še davek. V ponudbi je bogata opcijska oprema od hidravlične kopalne platforme, agregatov, klima naprave, elektronske navigacije, radarjev, hidravlične pasarele in še bi lahko naštevali. Če bi želeli plovilo resnično dobro opremiti, bi morali v denarnico seči še po dodatnih 100.000 EUR in tudi več.

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 14.3 m
Dolžina trupa: 12.67 m
Ugrez: 1.1 m
Rezervoar za gorivo:  900 l
Motorji:
VOLVO 2x D6-370 DP (2x 370 KM)
VOLVO 2x D6-370 DP (2x 370 KM) + JOYSTICK
VOLVO 2x D6-400 DP (2x 400 KM) + JOYSTICK

Fotogalerija: Leader 46