Michael Stadler: Jadranje in psihologija

Na slovenskem trgu je zopet dostopna knjiga Jadranje in psihologija. Prva izdaja je bila zaradi izjemnega zanimanja razprodana. Ta teden je na voljo posodobljena druga izdaja knjige.

Knjiga Jadranje in psihologija je prva tovrstna knjiga, ki je prevedena v slovenski jezik. V izvirniku jo je avtor dr. Michael Stadler izdal pri nemški založbi Delius Klasing Verlag. Knjiga je namenjena vsem, ki se radi odpravljate na jadranje in bi na plovilu radi preživeli čim več užitkov in čim manj težav, ki se lahko pojavijo zaradi majhnega prostora, na katerega je omejena celotna posadka. Knjiga ponuja pravočasno prepoznavanje in odpravljanje težav na krovu. Pojasnjuje možnosti osebnega razvoja na barki, odnose na odprtem morju, relacije med skiperjem in posadko, upor na športnih jadrnicah, partnerstvo in družino na jadrnici.

Razumevanje optičnih prevar na morju in pravočasno zaznavanje ter odpravljanje težav na krovu.

Jadranje in psihologija že vrsto let zaseda stalno mesto na policah ljubiteljev navtične literature. Njeno brezčasnost lahko pripišemo temu, da so subjektivni dejavniki na krovu vedno priznani in še pridobivajo na pomenu. Od prve izdaje te knjige se je v jadranju marsikaj spremenilo, še posebej je jadralca razbremenila elektronika, predvsem kar se tiče varnosti in navigacije.

Vedno znova ponavljajoče se težave pri sestavljanju posadke, še posebej na čarterskih jadranjih, pa ostajajo in so bile povod za novo poglavje “Skiper in posadka”. Knjiga osvetljuje in pojasnjuje tudi “Upor na športnih jadrnicah”. Izčrpno predstavi partnerstvo in spolnost na krovu ter govori o družinskem življenju na jadrnici.

Vedno večje zanimanje vodilnih kadrov za seminarje na odprtem morju pa je predstavljeno v dveh novih poglavjih o osebnostni rasti in o psihologiji, ko nam z obzorja izgine kopno. Verjamemo, da bo knjiga Jadranje in psihologija še naprej uspešen pripomoček pri pravočasnem zaznavanju in odpravljanju težav na krovu.

Komu je knjiga namenjena?

- Vsem, ki plujete in bi se radi pravočasno izognili slabim odnosom na plovilu;
- vsem, ki se prvič odpravljate na jadranje in si želite spoznati problematiko odnosov na plovilu;
- vsem, ki se ukvarjajo s tekmovalnim jadranjem;
- vsem, ki opravljajo funkcijo skiperja ali kapitana na plovilu in
- vsem, ki se na podajajo na družinsko jadranje.

Na plovbo se pripravite pravočasno. Spoznajte zapletene odnose, ki se razvijejo med posadko in se izognite morebitnim težavam, še preden nastanejo. Vse to lahko preberete v knjigi

 

Naroči knjigo Jadranje in psihologija!