Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Varnost = preventiva + intervencija
 

Vaše plovilo je večino časa v marini. Čeprav je pod stalnim nadzorom preko kamer, pa to ni dovolj, saj je plovilo izpostavljeno agresivnim pogojem, ki lahko pomembno vplivajo na njegovo varnost.

Incident, ki se lahko zgodi v plovilu, mornarji v marini lahko zaznajo šele takrat, ko so posledice nesreče vidne od zunaj. 

Na vso srečo obstajajo sodobne tehnologije, ko lahko s pomočjo senzorjev znotraj plovila takoj zaznamo problem, in nemudoma o njem obvestimo lastnika in osebje v marini, ki lahko s pravočasnim posredovanjem prepreči nastanek še večje škode. 

Oglejte si pričevanje dolgoletnega pogodbenega gosta marine Punat, ki mu je bil v plovilo vgrajen sistem senzorjev SENSE4BOAT Marina Cloud, ki je skupaj s hitro reakcijo mornarjev marine rešil dragoceno lastnino, lastnino tretjih oseb, morda pa tudi življenja!

Marina Punat - prva na svetu z IOT-tehnologijo za nadzor plovil

Omenjeni sistem neprekinjeno nadzira vaše plovilo s pomočjo posebnih senzorjev, ki bi vas in osebje marine Punat takoj obvestili v primeru nesreče. V prizadevanjih, da bi dodatno povečali varnost marine in vseh plovil v njej, vam ob aktivaciji storitve SENSE4BOAT celo brezplačno ponujajo določene senzorje.

Komentarji