Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

Plovila na mehanski pogon nimajo predpisanih znamenj za plovbo podnevi, imajo pa predpisane luči za plovbo od sončnega zahoda do sončnega vzhoda ali pri zmanjšani vidljivosti.

Plovilo na mehanski pogon mora med plovbo imeti naslednje luči:

- bočni luči,
- krmno luč,
- jamborno luč na prednjem jamboru,
- drugo jamborno luč na krmnem jamboru, ki je postavljena višje od luči na prednjem jamboru (plovilu dolžine manj kot 50 m ni treba imeti ene od jambornih luči).

Za nekatera plovila veljajo določene izjeme oziroma morajo imeti dodatne luči:

- Plovilo na zračni blazini mora med plovbo nad vodno površino imeti tudi rumeno bliskajočo krožno luč.
- WIG plovilo mora imeti pri vzletanju, pristajanju in letu blizu gladine močno rdečo bliskajočo krožno luč.
- Plovilo na mehanski pogon dolžine manj kot 12 m ima lahko namesto luči iz prvega odstavka belo krožno luč in bočni luči.
- Plovilo na mehanski pogon dolžine manj kot 7 m in katerega največja hitrost ne presega 7 vozlov, ima lahko namesto luči iz prvega odstavka belo krožno luč. Če je le izvedljivo, mora takšno plovilo imeti tudi bočni luči.

Komentarji