Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

V nedeljo je prišlo do hude pomorske nesreče na reki Elbi. Tovorna ladja je trčila v zgodovinsko jadrnico No. 5 Elbe in jo potopila.

Nesreča se je zgodila ob 12.30 pri kraju Stade poleg Hamburga v kanalu reke Elbe. Tovorna ladja Astrosprinter, ki pluje pod ciprsko zastavo, je trčila v jadrnico, na kateri je plulo 43 potnikov. Na kraj nesreče so nemudoma prispele reševalne ekipe in k sreči rešile vse potnike. Pripeljali so tudi črpalke a žal jim jadrnice ni uspelo obdržati nad gladino.

Jadrnica No. 5 Elbe je bila zgrajena daljnega leta 1883. V dolžino meri 121 čevljev (40 m) in je najstarejša ladja iz mesta Hamburg, ki je izdelana iz lesa in še vedno pluje. Ladja je bila tik pred nesrečo v celoti renovirana. Prenovo je izvajalo nizozemsko podjetje. Zamenjali so zunanjo oplato in celotno krmo. Prenova je stala 1,5 mio evrov.

Foto: Daniel Beneke

Komentarji