Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

  • vhodni strani enavtika.si,
  • na vrhu podstrani Mali oglasi,
  • na vrhu podstrani posameznih oglasov
  • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

Knjiga  »Sam prek ocena«,  je potopis in nadaljevanje prve knjige Šepet vetra in valov, avtorja Jasmina Čauševića.

V prvem delu te že njegove tretje knjige, avtor opisuje plovbo med Kanarskimi otoki, raziskovanje in ogled teh otokov, ter zelo opisno ponazarja vse, kar je zanimivega na vzhodno Atlantskih otokih. V nadaljevanju opisuje kako je pripravil svoje plovilo za čez oceansko plovbo, ter kaj in kako uporabiti na tej plovbi. Seveda je tu poudarek na raznovrstni hrani, pijači, vodi, gorivu in vsem, kar je življensko pomembno za plovbo čez ocean.

Ko odrine od Gran Canarie pluje do Kapverdskih otokov, opisuje ter zapisuje svoja opažanja za vse tiste, ki želijo prepluti Atlantik preko tega južno Afriškega otočja. Sledi poglavje samostojne  plovbe čez širni ocean, kako se oskrbeti z ribo, kako varčevati z vodo, kako živeti sam na jadrnici, kaj početi v samoti,...

Dramatično opisuje prihajajoče neurje z močnim vetrom in visokimi valovi, beg pred njim in soočenje z vsemi težavami v najbolj dolgih šestintridesetih urah plovbe. Navdušenje nastane, ko kot v filmu, po skoraj šestnajstih dneh plovbe zagleda kopno, Karibski otok Barbados. Od tu naprej je potopis obarvan in opisan s Karibskimi otoki, življenju na njih, hrani, ljudeh, plovbi, sidranju in vsem ostalem, kar je zanimivo za vsakega ljubitelja jadranja ali popotnika, ki se podaja v ta del sveta.

Naslov:  SAM PREK OCEANA (potopisni dnevnik neke plovbe II.), izdana,avgust 2017

Izdelava: knjiga ima trde platnice, je šivana, tiskana na 115 gr papirju, ima 312 barvnih strani.

Oprema:  knjiga vsebuje preko 300 avtorskih fotografij, ki so opremljene s tekstom.

Cena: 24,90 EUR 

 

 

Naroči knjigo:  Jasmin Čauševič: Sam prek oceana

 

 

 

 

 

 

Komentarji