Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Angleško podjetje Burges Yachts, ki se ukvarja s prodajo in najemom največjih jaht na svetu je prodalo eno največjih jaht na svetu Oceanco Jubilee.

Jahta Jubilee je bila izdelana v ladjedelnici Oceanco na Nizozemskem v letu 2017. Ko so jo splovili, je bila to največja jahta, ki ji bila kdajkoli zgrajena na Nizozemskem. Od lani so v ladjedelnici zgradili le eno večjo jahto, ki nosi ime Anna. Super jahta Jubilee lahko sprejme 31 gostov, ki se lahko udobno namestijo v 16 sobah. V dolžino meri 361 čevljev (110 m). Potovalna hitrost znaša 14 vozlov, najvišja hitrost plovbe pa znaša 18,5 vozla. Za goste in njihovo udobje na krovu skrbi 39 članska posadka.

Jahta Jubille je bila dolgo časa na trgu in se je prodajala za 311 mio USD (275 mio EUR). Za kolikšno ceno jo je kupil novi lastnik ni znano. Podjetje Burges Yachts je izjemo zadovoljno, z uspešno zaključenim poslom. V letošnjem letu je to že 26 jahta, ki meri preko 175 čevljev (50 m) in so jo uspeli prodati v njihovem podjetju. Letošnja prodaja podjetja znaša že preko 1.000.000.000 USD (880.000.000 EUR) oziroma 1,4 km skupne dolžine jaht.

Komentarji