Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Pretekli teden je na obalo Southbroom v Južnoafriški republiki naplavilo jadrnico z imenom »Çherch óu L.S«. Na krovu so našli mrtvega jadralca, ki je na krovu plul sam.

Jadrnica, ki jo je naplavilo na obalo Southbroom na vzhodni strani Južnoafriške republike, je bila v slabem stanju. Reševalne službe so se vkrcale nanjo in našle truplo jadralca. Umrl naj bi naravne smrti že pred nekaj dnevi. Predvidevajo, da je umrl za posledicami srčne kapi. Več bo znano po opravljani obdukciji.

Jadrnica je brez nadzora plula v južnem delu Indijskega oceana, nato pa so jo vetrovi vrgli na obalo. Reševalci so ob pomoči domačinov plovilo potegnili više na obalo in jo zaščitili pred valovi z odprtega morja. Po pregledu dokumentacije na plovilu, so ugotovili, da je jadralec plul sam. Jadrnica je registrirana na Papui Novi Gvineji. Izplul naj bi iz pristanišča Port Elizabeth na jugu Južnoafriške republike.

Podobna tragedija je doletela tudi legendo slovenskega jadranja, Jureta Šterka. Njegovega trupla žal niso nikoli našli. Na jadrnici so našli ladijski dnevnik, ki ga je jadralec vestno zapisoval vsak dan plovbe. Dnevnik, ki je zadnji zapis našega jadralca, lahko naročite na tej povezavi: Jure Šterk – Dnevnik zadnje plovbe.

Zgodbo slovenskega jadralca, ki pluje sam po oceanih, pa lahko spremljate na tej povezavi: Z jadri in vetrom po oceanih - Tihi ocean 9. del

 

Komentarji