Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Posebno ladjo Boskalis Blue Marilin, za prevoz velikih tovorov, so nasilno zasegli pirati.

Specilana ladja Boskalis Blue Marlin, ki je namenjena prevozu velikih in težkih tovorov je priplula do luke v Ekvatorialni Gvineji v zahodni Afriki. Po tem, ko je razložila svoj tovor pred pristaniščem, je odplula proti Malti. V popoldanskih urah, ko je plula približno 80 nmi od obale, so se nanjo vkrcali oboroženi pirati in ladjo zasegli.

Ladja Boskalis Blue Marlin
Ladja je namenjena prevozu težkih tovorov velikih dimenzij po svetovnih morjih. Ladja je delno potopljiva. Za nalaganje tovora, se lahko potopi tako globoko v morje, da je njena nakladalna ploščad dovolj globoko potopljena, da nanjo naložijo tovore težke do 67.000 ton. Nanjo lahko naložijo večje ladje, naftne ploščadi in druge težke tovore izjemnih dimenzij. Ladja ima za pogon vgrajena dva motorja moči 12.640 KW oziroma 17.000 KM. Pri manevriranji ji pomagata še dva azipod pogona z močjo 4500 KW in premčni motor z močjo 2000 KW. Največja ladja v floti Boskalis Boka Vanguard lahko na krov sprejme tovor težak do 117.000 ton.

Posadka se je uspela rešiti v varen prostor na ladji in obvestiti lokalne oblasti in plovila NATO misije v Gvinejskem zalivu. Proti ladji sta nemudoma poletele dva helikopterja iz Ekvatorialne Gvineje, sledile pa sta jim še dve ladji mornarice Ekvatorialne Gvineje in Španske mornarice.

V ponedeljek zjutraj so se je na ladjo vkrcale specialne enote in preiskale ladjo. Na njej niso našli nobenega pirata. Posadko so obvestili, da lahko zapusti varne prostore in prevzame ladjo. Po pregledu ladje so ugotovili, da so pirati med prevzemom ladje streljali in močno poškodovali komandni most ladje in aparature za upravljanje plovila. Nadaljevanje plovbe ni bilo možno. Oblasti Ekvatorialne Gvineje so iz varnostnih razlogov na krovu ladje Boskalis Blue Marlin pustili pet oboroženih vojakov. Podjetje, ki je lastnik ladje, je že poklicalo na pomoč vlačilce za vleko ladij po oceanih, da jim pride na pomoč in ladjo odvleče v varno pristanišče, kjer jo bodo usposobili za nadaljnjo plovbo. Ladja je trenutno v mednarodnih vodar, približno 40 nmi oddaljena od obal Ekvatorialne Gvineje.

Foto: Boskalis.com

Komentarji