Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Luka Cres, investicija

Gradnja nove luke v mestu Cres se je končno začela.

Da bo mesto Cres dobilo novo luko, se govori že več let. Do sedaj so bile to predvsem govorice, konec lanskega leta, pa se je dejansko začela gradnja nove luške infrastrukture.

Mesto Cres se že celo desetletje bori s primanjkljajem navtičnih privezov v poletni sezoni. Izjemno lepo mesto s številnimi dobrimi gostilnami je v poletni sezoni lahko sprejelo največ 20 plovil. Še ta so bila privezana na slabo zaščitenem delu obale ali pa kar na glavnem pomolu, kjer pristajajo vse redne linije.

Dela na novem notranjem pomolu so se končno začela. Luka bo dobila tudi nov valobran, ki bo menil 185 m in bo širok 6 m. Dodatno bo urejenih še 280 m obale. Ker jo nameravajo razširiti za 2 do 11 m proti morju, bodo globine ob obali primerne za privez plovil z večjim ugrezom. Luka bo z investicijo pridobila številne nove komunalne priveze in več kot 50 navtičnih privezov.

Investicija v luko znaša približno 5 mio EUR. Večino, kar 4,5 mio EUR je Hrvaška pridobila iz evropskih sredstev.

Dela v luki naj bi bila končana še pred začetkom letošnje glavne turistične sezone.

Luka Cres, investicija

Komentarji