Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

 • Datum: Torek, 3.3.2020
 • Ura: 18.00
 • Čas trajanja:  2 uri
 • Cena: 20,00 EUR
 • Omejitev udeležbe!
 • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
 • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Na voljo je posodobljena aplikacija eNavtika za mobilne telefone.

Čeprav je prva različica aplikacije na voljo šele dva meseca, pa smo pripravili že prvo posodobitev. Poleg dosedanje funkcionalnost, ki je omogočala enostavno in pregledno branje novic, branje najbolj branih novic in shranjevanje vam pomembnih novic, smo dodali zelo pomembno in uporabno funkcionalnost. Nova verzija aplikacije omogoča spremljanje vremena na območju vzhodnega Jadrana.

Preko aplikacije je možno spremljati hrvaško napoved vremena za pomorce, Aladin – matematični model napovedi vetra za naslednjih 72 ur, satelitsko sliko oblačnosti ter matematični model padavin za naslednjih 72 ur.

Vremenska napoved za Jadran je na voljo s pritiskom na oznako sončka in napisa VREME desno spodaj (v rdečem krogu na sliki desno). Na voljo so vse pomembne uradne pomorske vremenske napovedi.

Vremenska napoved

Pri Vremenski napovedi so zajeti podatki Hrvaškega meteorološkega zavoda in so uradne napovedi za vreme na območju hrvaškega dela Jadrana.

Prikazane so:

 • opozorila,
 • vremenska napoved za pomorce,
 • informacije o trenutnem vremenu.

Veter

Prikaz napovedi vetra ALADIN je enostaven za uporabo. Premikanje med želeno regijo izvedete s pritiskom na tipko HRVAŠKA v zgornjem desnem kotu.

Izbirajte med področji:

 • Hrvaška,
 • Istra in Kvarner,
 • Zadar
 • Split
 • Dubrovnik

Datum in čas izbirate s pomočjo velikih drsnikov, ki omogočajo enostaven izbor in prikaz želenih informacij na ekranu. Na sliki spodaj so označeni z modrimi puščicami (levo – desno).

Satelitska slika

Satelitska slika omogoča prikaz satelitskega posnetka oblačnosti na območju Jadrana za preteklih 24 ur. S pomočjo drsnikov enostavno izbirajte prikaz slike ter preglejte razvoj in premikanje oblačnosti.

Padavine

Pregled padavin omogoča ogled matematičnega modela predvidenih padavin za naslednjih 72 ur. Vse funkcije so enake kot pri prikazu vremena.

Novo aplikacijo si lahko brezplačno naložite na naslednji povezavi: 

 

eNavtika APK

 

 

Za namestitev in pravilno delovanje potrebujete zgolj sodoben telefon. Zadostuje že Android verzija 5.0.

Aplikacijo bomo redno posodabljali in nadgrajevali. Naložite si jo brezplačno in bodite prvi obveščeni o vsem, kar se dogaja na navtičnem področju.

Komentarji