Pretekli konec tedna je bilo v Piranskem zalivu uspešno izpeljano državno prvenstvo v monotipnem razredu seascape18. Prvenstva se je udeležilo 20 posadk iz štirih držav, organizatorju JK MIPC pa je uspelo izpeljati 7 plovov.

Za razliko od večine ostalih regat za seascape18 v letošnjem letu je bilo vreme tokrat izredno prijazno in poletno, s termičnimi vetrovi ter visokimi temperaturami. Le v zadnjem plovu drugega dne je Eol vseeno moral opozoriti nase - zapihalo je do 25 vozlov juga - in poskrbel za nekaj več adrenalina na regatnem polju. Prvi dan so bili v šibkem maestralu in ob nepotrebni drum'n'base spremljavi iz Kanegre izpeljani trije plovi, po prihodu na kopno pa se je takoj začela družabna trilogija. Najprej je bilo kar na pontonu v Marini Portorož na vrsti ledeno mrzlo pivo, v sproščenem vzdušju se je velika družba kasneje preselila na skupno večerjo, potem pa še na zabavo v Alayo, ki je za redke posameznike trajala do sončnega vzhoda.

Drugi dan je bilo vetra nekoliko več, zato je bilo v relativno kratkem času možno izpeljati 4 plove. Po prihodu v marino je bilo pred dežjem še ravno dovolj časa za pakiranje jadrnic in podelitev. Državna prvaka za leto 2013 sta postala Jan Kobler in Jure Mikuž, drugo mesto sta zasedla Dejan Presen in Vid Slapničar, tretji pa so bili Matjaž France, Tamara Gorec in Marko Gardaševič. Regato je brezhibno vodil Bojan Gale z ekipo.

Vir: http://www.jadralna-zveza.si; Foto: www.monocup.com